Суспільство

Без депресії і агресії: осінній «марафет» від комунальників (Фото)

Із початком осені комунальники взялися до ремонту прибудинкової території. На вулиці Толстого завезли величезні бетонні бордюри, щебінь та асфальт. З самісінького ранку і аж до пізньої ночі дорожники працюють, не покладаючи рук.

Місцеві мешканці спостерігають і відзначають, що роблять на славу. Вирівнюють дорогу та схили так, аби дощова вода не лилася під будинки, роблять ливнівки. Щоправда, не залишають місця для парковки машин, на що місцеві мешканці реагують негативно.

Нагадаю, що мешканці цього мікрорайону повідомляли про аварійну дорогу прибудинкової території вже дуже давно. Цими стежками місцеві діти щодня ходять до школи. Взимку тут постійно отримують травми та переломи. Вони навіть писали клопотання чиновникам, зверталися до благодійних організацій і до кандидатів у депутати. І нарешті роботи розпочалися.

Тепер заїзди до будинків значно розширили. Замість 2,8 метра заплановано 4 метри – до звичайного будинку і 4.50 – між будинком і перукарнею. Відремонтувати всі прибудинкові території не встигнуть, беруться лише за кілька сотень метрів від Троїцького собору до дитячого притулку. На це КП «Новозаводське» отримало гроші. Загалом на весь район із бюджету виділили 1 млн 185 тисяч гривень.

«За ці кошти вже відремонтували прибудинкову територію на проспекті Миру, 12, – розповідає директор КП «Новозаводське» Вячеслав Ніколенко. – Поки що ми розробляємо проектно-кошторисну документацію, підрядник уже взявся до роботи».

Щоб розширити в’їзди, комунальники викорчували дерева та спиляли аварійні тополі. Додаткової роботи додалося ще й через те, що старезне коріння пошкодило асфальтне покриття. Тут обіцяють до кінця місяця завершити роботи. Щоправда, далі ремонт прибудинкової території по цій вулиці проводити не планують.

Робота примирила ще й двох споконвічних ворогів. Адже територія комунального підприємства «Новозаводське» перетинається з прибудинковою територією кооперативного ЖРЕДу № 2.

Від такого сусідства завжди страждали лише мешканці, адже зазвичай навіть сміття біля кооперативного будинку працівники комунального ЖРЕДу ніколи не вивозили, а прибиральниця чітко ділила дитячий майданчик навпіл і прибирала лише свою територію. Однак спільна робота примирила ворогів, адже до ремонту прибудинкової території долучилися працівники кооперативного ЖРЕДу. Разом вони вирівнюють проїзди і встановлюють бордюри.

Ще статті по темі

Back to top button