Суспільство

Особливості інверторних кондиціонерів — економія для гаманця

Зараз кондиціонер — це вже не розкіш, а необхідність. Тому, якщо ви приглядаєте модель для дому, зверніть увагу на інверторний тип. У нього багато переваг порівняно з традиційними моделями.

Принцип роботи інверторного кондиціонера

Його головна особливість криється в компресорі. Звичайний кондиціонер охолоджує повітря, вимикається, а коли температура зросла — запускається знову. Це спричиняє надмірне навантаження, збільшує споживання електроенергії. При цьому мікроклімат у кімнаті нестабільний. Компресор нового типу працює по-іншому. Він не вимикається зовсім: інверторні кондиціонери спочатку працюють на повних обертах, охолоджуючи повітря. Після досягнення температури пристрій переходить на меншу потужність, підтримуючи оптимальний мікроклімат.

Чому варто купити кондиціонер інверторного типу

Безперервна робота інверторного компресора надає пристрою такі переваги:

  1. Стабільна температура підтримується за будь-яких умов.
  2. Економічність. Кондиціонер, хоч і працює постійно, споживає менше електроенергії завдяки системі контролю. Пік споживання енергії припадає саме на момент увімкнення, а інверторний компресор не вимикається. Якщо в цифрах, то інверторний кондиціонер споживає на 45% менше. Тому ваші рахунки не будуть великими!
  3. Більший термін експлуатації. Постійне вмикання та вимикання навантажує компресор та всі системи. Це призводить до швидкого зносу пристрою. А інверторна модель слугує довше завдяки рівномірному навантаженню: у середньому 15 років проти 8, притаманних компресорам on/off.
  4. Тиха робота. Це дуже важливо, якщо кондиціонер стоїть у спальні або дитячій. Інверторний компресор не шумить ані при запуску, ані під час роботи.

 Також ці моделі ефективно працюють на обігрів, зберігаючи всі наведені переваги. До того ж саме інверторний тип радять за низьких температур: він впорається, навіть якщо на вулиці від -15 до -30 °С. Єдиний (можливий) мінус — це вища ціна порівняно з традиційними компресорами. Проте всі плюси компенсують цей недолік, адже такий кондиціонер — це інвестиція на довгі роки. Щоби прилад функціонував справно, не забувайте раз на 1–3 місяці чистити фільтри, а 1–2 рази на рік роботи генеральну чистку. Якщо не користуєтеся кондиціонером на обігрів, законсервуйте його на зиму. Бажано робити технічну перевірку та заправляти холодоагентом 1–2 рази на рік. Інверторний кондиціонер — чудова модель для домашнього використання, яка заощадить ваші кошти. Тож вибирайте пристрій, щоб врятуватися від спеки чи навіть холоду!

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button