Суспільство

Особливості охорони магазинів

Охорона магазинів, особливо чималих, має вестися цілодобово. Як не дивно, кількість крадіжок вдень значно перевищує збитки від нічних. Перед тим, як оздобити торговельний майданчик охоронним обладнанням, слід зайти на сайт, ознайомитись з можливостями сучасної охорони… Але ворога краще знати в обличчя, тому ось справжні обличчя злодіїв, що крадуть в магазинах.

Які бувають злодії в магазинах

Служби охорони та охоронний персонал магазину досить ретельно вивчають кожну крадіжку. За роки таких досліджень вони зробили деякі висновки та змогли розбити злодіїв по категоріях.

Злодій-фахівець

Вони крадуть тільки з одною метою — нажитися, вони живуть за рахунок крадіжок. Сюди відносять людей з судимістю за ті ж самі крадіжки, наркоманів, але вікових обмежень немає. Крадуть і люди похилого віку, і підлітки. Їх приваблює щось невелике за розмірами, але дороге, те, що можна потім вигідно продати.

Практика показує, що багато з них мають спецінструмент, найчастіше це невеличкі кусачки, аби зняти захист. Деякі видають з себе заможних людей, аби відволікти увагу, дехто ходить парами — один швидко знімає захист, другий слідом підбирає товар. Вони можуть щось купувати, але вартість покупки не співвідносна з вартістю викраденого.

2

Жертви спокуси

Такі злодії крадуть рідко, непрофесійно і спонтанно. Частіше крадіжку провокує наявність дорогої речі в межах досяжності. Біля 70% таких крадіжок чиниться дітьми, причому з забезпечених родин. Охоронці супермаркетів відмічають загострення дитячих крадіжок на початку канікул. Звичайно, все, що вони крадуть, ніхто нікуди не перепродує. Це печиво, жуйки, чіпси, шоколадки тощо.

Але 30% це цілком свідомі дорослі люди. Їх приваблює дорогий (або просто) алкоголь, їжа. Часто такі злодюжки намагаються пообідати просто в залі магазину, але якщо охорона їх помітила, вони сплачують своє спонтанне меню. Жінки віком від 15 до 35 років часто крадуть одяг. Схеми бувають різні, але результат один — на виході з магазину на них виявляють по дві-три сорочки, або навіть по п’ять комплектів спідньої білизни. Все це вдягається в приміряльній зверху звичайного одягу та прикривається верхнім одягом.

Є ще одна категорія злодіїв — любителі гострих вражень. Їм не стільки потрібні речі, які вони крадуть, скільки ними володіє азарт. Звичайно, чим більший магазин, тим складніше відслідкувати злодіїв. Саме тому слід встановлювати сучасну апаратуру для спостереження аби запобігати крадіжкам в магазинах.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button