Суспільство

Особливості вибору двоспального ліжка

Двоспальні ліжка давно вже мають широкий попит. Це зручне комфортне ложе, де може розташовуватися сім’я з двох і більше людей. Ліжка купують, як правило, для облаштування спальних кімнат у будинках та квартирах, у готелях та туристичних базах. Без даного предмета меблів складно уявити затишну та домашню атмосферу.

Сучасні магазини пропонують різноманітний асортимент меблевої продукції, де купити двоспальне ліжко на https://www.mebelok.com/uk-ua/lizhka/filter-20-4809/ доступно на будь-який смак та рівень достатку. Однак, перш ніж розпочати вибір бажаної моделі, необхідно ознайомитися з характеристиками виробів — радять фахівці компанії МебельОк.

Параметри двоспальних виробів

Двоспальні ліжка представлені стандартними розмірами:

  • довжина — від 160 см до 190 см;
  • ширина — від 200 см до 210 см.

Також вироби можуть мати різну висоту, зокрема це залежить від висоти ніжок. Але є варіанти, які знаходяться безпосередньо на підлозі — останнім часом такі ліжка все частіше зустрічаються. Для таких виробів бажано вибрати високий пружинний матрац.

Велику роль у виборі двоспального ліжка грає каркас, тобто основа. Воно буває кількох видів:

  • суцільна;
  • з ламелей;
  • із планок.

Перший варіант найпростіший і найдоступніший, за рахунок ціни. Поверхня каркаса покривається міцною фанерою з отворами вентиляції повітря. Ламелі виступають міцнішою основою, оскільки фіксують наматрасник. Плюс до всього вони надають додатковий ортопедичний ефект матрацу. Досить часто як основу ліжка виробники використовують жорсткі планки. Однак, за практичністю та позитивним впливом на здоров’я людини все ж таки поступаються ламелям.

Вибір матеріалу

Що стосується матеріалів виготовлення — застосовуються різні варіанти та комбінації їх між собою. Найдоступнішими та бюджетними є меблі з ДСП. Вони міцні, але мають недовгий термін експлуатації. МДФ і ЛДСП мають середній ціновий діапазон, пропонують різноманітніший дизайн, служать довше, якщо порівняти з ДСП. Найвища ціна на натуральне дерево. Однак, вона повністю виправдовується за рахунок довговічності та зносостійкості. Також, меблі, виконані з дерева, гіпоалергенні і безпечні для здоров’я людини. Відмінний варіант — металеве ліжко, воно має високі експлуатаційні характеристики. Метал не піддається корозії, завжди виглядає витончено.

Єдиним недоліком двоспального ліжка є його громіздкість. Вона має великі габарити, тому потребує вільного простору. У малогабаритну квартиру краще купити модель на замовлення або придбати розкладний диван.

Вибираючи ліжко, фахівці компанії MebelOk рекомендують спочатку ознайомитися з варіантами по фото в інтернеті, уточнити вартість продукції, характеристики і тільки потім робити вибір.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button