Суспільство

«Школи на колесах» поїдуть у села Чернігівщини

Півтора десятка повністю укомплектованих пересувних автокласів безпеки для проведення профілактично-пізнавальних уроків для учнівської молоді відправляться в регіони, де все ще чатує загроза.

Усі 15 автомобілів Iveco з надбудовами класних кімнат у кузові з сендвіч-панелей підготовлені таким чином, що уроки безпеки тут можна проводити навіть у тріскучі морози. Для цього салон обладнано автономним обігрівачем. Також збільшено кількість світильників, оскільки школярі при потребі тут зможуть писати, малювати, читати.

Пересувні класи також обладнані апаратурою для відеотрансляції тематичних сюжетів, прослуховування онлайн-лекцій, перегляду телепередач. Під час занять працівники ДСНС та НПУ використовуватимуть інтерактивні інструменти та формати, розроблені ЮНІСЕФ, щоб ознайомити дітей з правилами мінної, пожежної та побутової безпеки, правилами дорожнього руху, безпеки на льоду, на воді, кібербезпеки тощо.

«Розуміння дітьми правил безпеки вдома та на вулиці, а особливо ризиків, пов’язаних із мінами, — надзвичайно важливо у всій країні. Майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли. Ці 15 мобільних класів для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти», — наголосив голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Регіональні управління вже розробляють графіки маршрутів та розклади уроків пересувних класів. Канікули в таких мобільних школах також будуть. Фото: МВС України

Мобільні класи працюватимуть у Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Києві.

МВС підготувало 44 фахівців від ДСНС та Національної поліції, які працюватимуть разом з викладачами. Окрім того, вже функціонують 1700 стаціонарних класів безпеки по всій країні.

Джерело: Валентин Ожго, редактор новин «Авто24»

Ще статті по темі

Back to top button