Суспільство

Останній набір спеціалістів: наступного року будуть тільки бакалаври та магістри

У цьому році востаннє буде здійснюватися набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодшого спеціаліста та спеціаліста.

Відповідно до закону «Про вищу освіту» вже з наступного року випускники бакалаврату будуть вступати тільки на магістерські програми підготовки, адже ступінь «спеціаліста» буде замінено «магістром».

Про особливості вступної кампанії 17 травня під час брифінгу в Кабміні розповіла перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун.

Окрім того, у цьому році набір студентів до вишів буде здійснюватись за новим єдиним переліком галузей та спеціальностей.  Як пояснила Інна Совсун, коли абітурієнт вступав на дуже вузьку спеціальність, його мобільність, можливість зміни освітньої траєкторії у майбутньому була суттєво звужена.

За вузькою спеціальністю при зміні кон’юктури ринку праці випускнику ВНЗ важко працевлаштуватися.

«Ідеологія нового переліку полягає в запроваджені підходів європейських країн. Бакалаврат має більш широку спеціальність, студент провчившись в магістратурі протягом 1,5-2 років, може спеціалізуватися на більш вузькій темі», — зауважила перший заступник Міністра.

Ще статті по темі

Back to top button