Суспільство

Освіта і війна: про навчальний процес на Чернігівщині

Україна потребує розумних людей. Тож навчальний процес на Чернігівщині не припиняється. Адже це інвестиція в наше майбутнє.

За словами Миколи Конопацького, начальника управління освіти і науки Чернігівської ОДА, нині учні Чернігівщини опановують шкільну науку.

«Є змішане навчання, є дистанційне. Але, знову ж таки, форму навчання обирає кожен навчальний заклад разом із батьківськими комітетами. У нинішньому навчальному році повернення дітей за парти точно не передбачається. Управління освіти і науки не ухвалює рішень щодо структури навчального року. Це повноваження місцевих органів влади. Ми абсолютно на цей процес впливати не можемо», – у коментарі для ЧЕline зазначив Микола Конопацький.

Нині ніхто не може точно сказати, коли школярі фізично повернуться до своїх навчальних закладів і сядуть за парти.

«Коли війна закінчиться. А як можна зараз дітей посадити за парти? А якщо повітряна тривога буде, то що робити? Найголовніше – це життя і здоров’я дітей та наших працівників.

Є надзвичайні комісії при кожній громаді, при кожному районі, вони й ухвалюють рішення, у який спосіб є можливість навчатися.

Цьогоріч у нас не буде зовнішнього незалежного оцінювання. Коли закінчиться навчальний рік, також визначають місцеві органи влади. Наприклад, у Чернігові це відбудеться 24 червня. У кожній громаді свої дати закінчення навчального року», – повідомив Микола Конопацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голови громад і жителі Чернігівщини – про знесення монументу «дружби народів»

Нині багатьох батьків непокоїть питання відновлення роботи дитячих садочків. За словами Миколи Конопацького, це знов-таки компетенція місцевих органів влади. Тож кожна громада має сама ухвалити рішення, коли малюки повернуться до дитсадків. Безумовно, в основі цього рішення лежатиме питання безпеки.

«Кожна громада рішення це ухвалює сама, залежно від ситуації. І до війни громади мали повноваження самим визначати ці питання», – нагадав Микола Конопацький.

Ще статті по темі

Back to top button