Суспільство

Освітні баталії: у Сновську учні та педагоги бояться, що школу № 2 закриють

Кілька днів тому в соцмережі розгорілось бурхливе обговорення ймовірного закриття Сновської школи № 2. У коментарях під новиною містяни писали різне, але здебільшого про те, що навчальний заклад кане в Лету, як і місцева автостанція.22244411

Обурені батьки й вчителі навіть анонсували мітинг проти такої ініціативи місцевої влади, адже, за словами дописувачів, закриття школи прагне саме вона.

33

ЧЕline тема зацікавила, бо соціальним питанням ми приділяємо багато уваги. Тож щоб дізнатися про проблему з перших вуст, звернулись по коментар до голови Сновської ОТГ Олександра Медведьова. Перша фраза, яку почули у відповідь, що він не знає, хто і для чого поширює містом такі чутки. Щоправда, очільник громади визнав, що колись розмова про ймовірне закриття школи була, але наразі це питання не на часі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школу № 10 у Чернігові закрили незаконно – висновок експертизи

«Якщо закривається школа, треба завчасно попередити працівників про суттєві зміни в роботі, тобто про звільнення, скорочення або переведення кудись. Та про таке у школі № 2 ніхто нікого не попереджував, бо закривати навчальний заклад ніхто не збирається. На сьогодні перевести дітей і вчителів до інших шкіл немає можливості. Більше того, в першій школі набрали аж три перші класи, тож довелося навіть вчительську кімнату під навчальні класи віддати.

Також треба відремонтувати місцеву гімназію. Тому друга школа працювала, працює і працюватиме. Єдине – можливо, вона буде не десятирічкою, а восьмирічкою, як це завжди було в нашому місті», – сказав Олександр Медведьов. І додав, що знайде час зайти до навчального закладу, аби поспілкуватись зі шкільною адміністрацією та заспокоїти батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняна крапель затоплює менську школу

«Рівно два місяці тому я був на батьківських зборах за участі педагогів. Тоді сказав, що ми докладемо усіх зусиль, аби зберегти школу, а не закрити», – зазначив голова Сновської ОТГ.

Натомість ЧЕline крапки в цій історії не ставить. Бо поки не відомо, як усе насправді. Та й загальновідомо, що на Чернігівщині проблем із освітою хоч греблю гати. По приклади далеко ходити не будемо, обійдемося сновськими. Зокрема, тут нещодавно закрили Міжшкільний навчально-виробничий комбінат, де учні опановували різні професії. Тепер професійне навчання в рідному районі сільським дітям недоступне.

Вистачає проблем і з місцевою гімназією, яка суттєво постраждала від пожежі.

Тож, мабуть, зважаючи на такі нерадісні приклади, батьки й педагоги і забили на сполох. Адже не хочуть, щоб їхній заклад став наступним. Сподіваємось, що так не трапиться, і люди непокояться марно. Зі свого боку це обов’язково перевіримо.

Ще статті по темі

Back to top button