Суспільство

Освітяни і батьки розповіли, що думають про «газові» канікули в Чернігові

ЧЕline вже оперативно повідомляв, що проблему з газопостачанням у країні вдалося швидко вирішити, тому сьогодні, 5 березня, в країні усі заклади освіти – дитячі садки, школи, ПТНЗ та виші – працюватимуть у звичайному режимі. Відповідне рішення прийняв Кризовий комітет Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 3 березня 2018 року.

Проте у Чернігові анонсований відпочинок для школярів ніхто не збирається відміняти. Це підтвердив і заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, який у себе на сторінці у Facebook повідомив, що у чернігівських закладах канікули не скасовуються, а навчання продовжиться після 12 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи, дитсадки й ВНЗ Чернігова йдуть на вимушені канікули

Тож ми вирішили з’ясувати ставлення освітян і батьків учнів до такої ініціативи.

Директор середньої школи № 12 Василь Гопаченко:

«Нам дали команду проводити канікули, тож виконуємо. Вважаю, що в зв’язку з обставинами, що склалися, це нормальна ініціатива. Адже нереально розвертати 300-тисячне місто у зворотний бік, отримавши інформацію з Міністерства в суботу, 3 лютого, практично о 17.00. Ці канікули треба провести до кінця. Але, на мою думку, тоді весняних канікул не має бути. Переконаний, що у такий спосіб вдасться надолужити програму.

Також вважаю, що було б непогано додати дітям до великодніх днів у квітні зайвий вихідний чи два. І вийде, що школярі в цьому році вже достатньо відпочили.

По захворюваності учнів у дні, що передували позаплановим канікулам, не було великого приросту. Школу через хворобу не відвідувало усього 10-11% дітей».

Юлія, мама 7-класника:

«До вимушених канікул у школі ставлюсь двояко. Враховуючи завантаженість у школі і те, що моя дитина тільки у 7 класі і нам не треба готуватися до ЗНО, ці канікули – нагода відпочити, це при умові, якщо пропущені дні потім не відроблятимуть по суботах. В іншому разі вважаю їх недоречними. Але, якщо у школах дійсно у ці дні холодно, то однозначно краще пересидіти вдома, аніж мерзнути».

 Наталія , мама 1- класника:

«Якщо обирати між навчанням у холодній школі і канікулами, то позаплановий відпочинок, звісно, краще. Але погано, якщо потім у дітей заберуть канікули, або буде навчання по суботах. Ось пару тижнів тому був карантин, коли діти також не навчалися. Зокрема, мій школярик тоді дуже перехворів. Переконана, що  карантин треба було оголошувати раніше, ніж це було зроблено.

А щодо нинішніх канікул, то син їм дуже зрадів. Залишити його вдома маю з ким, але переконана, що така можливість є не в усіх».

Віталій, батько 3- класника:

«Вважаю, що навчальний процес має бути неперервним. Але ж канікули хоч і не в ці дні, все одно мали бути. Тому все добре. Малий сам вдома, поки справляється. Також, щоб не забував шкільну програму, навчається вдома». 

Як ми повідомляли, В Україні ввели надзвичайний стан в енергетиці третього рівня у зв’язку з перекриттям подачі газу РФ для України.

Ще статті по темі

Back to top button