Суспільство

П’ять громад Чернігівщини отримали 105 млн. грн. від Києва на відновлення

П’ять громад Чернігівської області отримали 105 мільйонів гривень від Києва на відновлення міст та селищ, що зазнали значних руйнувань внаслідок російської агресії.

Київська міська рада підтримала ініціативу міського голови Києва, голови Асоціації міст України Віталій Кличко та 24 листопада ухвалила відповідне рішення.

До цього громади звернулись по допомогу до Асоціація міст України  під час засідання Чернігівського регіонального відділення за участі виконавчого директора АМУ Олександр Слобожан. Асоціація міст України підтримала звернення та забезпечила юридичний і технічний супровід.

100 мільйонів надійшли на рахунок міського бюджету Чернігова. Допомогу від Києва планують витратити на аварійно-відновлювальні роботи житлового фонду та на ремонтні роботи «Водоканалу».

До Городнянської громади від Київради надійшло два мільйони гривень. Тут, за словами голови Андрія Богдана, дотацію планують витратити на облаштування гуртожитку для розміщення тимчасово переміщених осіб з прикордоння.

Новгород-Сіверська громада отримала теж два мільйона. Голова Новгород-Сіверської громади Людмила Ткаченко розповіла, що гроші підуть на відновлення зруйнованої інфраструктури, а саме капітальний ремонт центральної каналізації.

У Коропській громаді 500 тисяч гривень допомоги від столиці планують вкласти в покращення транспортного забезпечення, або в облаштування шелтеру для ВПО. За словами голови Володимира Куніцина, нині в громаді зареєстровані більше 2000 переміщених осіб. Серед них є переселенці з Херсона, Бахмута, Енергодара та Харкова.

Семенівська громада теж отримала пів мільйона гривень від Київради. Голова громади Сергій Деденко говорить, що гроші направлять на допомогу тим, хто втратив житло.

Джерело: Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України

Ще статті по темі

Back to top button