Суспільство

Пакунок малюка: що зміниться цього року

У грудні минулого року уряд вніс зміни до програми реалізації пакунка малюка, ухваливши відповідну постанову. Згідно з нею, має бути удосконалено порядок планування обсягів, доставки, видачі одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

А от безпосередньо вміст пакунків буде той самий. Як і минулого року, пакунки запаковують згідно з постановою Кабміну, і визначені раніше 25 найменувань так і залишились без змін. Єдине оновлення – покращення якості вмісту пакунка, оскільки минулого року були нарікання саме на якість речей. Управління ООН з обслуговування проектів – ЮНОПС – що, власне, і займається закупівлею пакунків, змінило постачальника, і на кінець 2018 року питання якості вирішено.

«Наразі проводиться підписання нової угоди з ЮНОПСом, визначається вартість. Реалізація програми продовжиться в Україні і, відповідно, в Чернігівській області», – розповів директор департаменту соціального захисту Чернігівської ОДА Олег Русін.

Зазначимо, згідно з програмою, вартість пакунка малюка мала б становити приблизно п’ять тисяч, однак разом із транспортними послугами пакунок коштував близько 3300.

Ще статті по темі

Back to top button