Суспільство

Парадокси, перед якими наука безсила

Здавалося б, наука в змозі пояснити все, проте існують винятки. У кожному куточку світу можна знайти щось дійсно загадкове і дивовижне, однак є явища, які відбуваються з людським організмом та не мають точного наукового трактування.

Таоський гул. Уже багато років жителі міста Таос на південному заході США чують низькочастотні звуки дивного походження, що доносяться з пустелі. Вони схожі на гудіння важкої техніки. Але поблизу жодної великої автомагістралі. Часто траплялися випадки різних психічних захворювань і навіть суїцидів серед людей, які чули цей гул. На жаль, учені й досі не можуть знайти джерела шуму.

Дежав’ю. У перекладі з французької «вже бачене» — це відчуття начебто вже пережитої ситуації. Складається враження, ніби є сотні варіантів, як вчинити в тій чи іншій ситуації, проте все відбувається як за сценарієм. Учені припускають, що це явище можливе від зміни координування часу головним мозком до повтореної ситуації із сновидінь. Однак дослідним шляхом, штучно викликати це явище не вдалося.

Видіння при клінічній смерті. Переживши клінічну смерть, люди іноді можуть розповідати про свої видіння: світло в кінці тунелю, зустріч зі своїми вже покійними близькими родичами тощо.

Теоретично, після зупинки серця, в стані клінічної смерті, людина не може переживати жодних почуттів та щось відчувати. Хоча іноді пацієнти згадують місця, де їх реанімували, розповідають, що вони відчували, бачили – з точністю до найменшої деталі. Що і досі неможливо пояснити.

Привиди. Кожен хоча б раз чув легенду або бачив фільм про цих дивних створінь — привидів. Доказами їх існування є фотознімки та відеозаписи. Проте походження не з’ясовано. Лікарі стверджують, що це психічне відхилення або масова істерія людини.

Інтуїція, або шосте почуття — уміння зробити правильний вибір. Воно закладено у нас ще з народження. Просто людина не навчилася користуватися ним, розвиваючи лише п’ять органів чуття.

НЛО. Дуже часто люди бачать у небі дивні об’єкти, характерне світло над земною поверхнею. Усе це для нас є нелогічним. Тому до наших днів НЛО залишається нерозгаданою таємницею не тільки для очевидців, але й для науковців.

Ефект плацебо, або самонавіювання. Медиків усе ще турбує загадкове явище, коли пацієнт, випиваючи «порожню пігулку», зцілює свій організм. Навіть були випадки, коли люди за допомогою сили думки виліковували себе від смертельних хвороб. Хіба це не дивовижні можливості нашого організму?

Джерело: FunME

Ще статті по темі

Back to top button