Суспільство

Паркан родини Чикменів із Городні кілька разів на рік зносять фури

Про багатостраждальне подвір’я Чикменів по вулиці Армійській, 24 у Городні «Новини Городнянщини» писали неодноразово. Кілька разів на рік у їхній паркан заїжджають автомобілі, зазвичай вантажні. Проблемне перехрестя на трасі Чернігів-Сеньківка стало вже іменем прозивним і обросло «фортифікаційними» спорудами у вигляді імпровізованого відбійника. 12 лютого чергова фура, пробивши відбійник, заїхала у двір. Важко уявити, як накипіло цим людям і вкотре господиня Любов Чикмінь звернулася до редакції, бо з цим давно вже треба щось робити!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Лесковицькій вантажівка влетіла у відбійник

Журналісти звернулись до відповідальних осіб. Заступник міського голови Ігор Лахнеко пообіцяв, що найближчим часом відбійник відремонтують і він знову, хоч і частково, захищатиме подвір’я постраждалих. При цьому він наголосив:

— Траса знаходиться на обслуговуванні автодору, відповідно дорожники повинні попрацювати над вирішенням цієї проблеми. З нашого боку – відбійник є, всі необхідні дорожні знаки встановлені.

Його думку підтримав і заступник начальника райвідділення поліції Роман Лутченко:

— Аварії трапляються тут тому, що водії не приділяють належної уваги дорожнім знакам і порушують правила дорожнього руху. По всім випадкам ми складаємо протоколи і відповідно реагуємо. По останньому випадку справу вже передано в суд.

Начальник Городнянського райавтодору Андрій Коротков прокоментував ситуацію так:

— Ми відповідаємо лише за дорожнє покриття. Підпорядкована дорога у нормальному стані, почищена від снігу, посипана сумішшю від ожеледі. Перед проблемним перехрестям встановлено «лежачого поліцейського». Аварії трапляються, бо водії порушують правила дорожнього руху.

Отож виходить – віз, тобто фура, знову буде там – на подвір’ї у Чикменів. А може варто було б зібратись разом та й змінити конфігурацію перехрестя, чи поставити більш потужний відбійник. Якось один досвідчений водій висловився про те, що колись посеред перехрестя була клумба – на зразок «колового руху», і це значно зменшувало аварійність. Вочевидь треба щось робити, щоб змінити ситуацію.

Ще статті по темі

Back to top button