Суспільство

Різнокольорові сидіння: де театр узяв гроші на крісла (Фото)

Новенькі, м’які та різнокольорові – в чернігівському театрі ляльок оновлені крісла. Раніше малечі доводилося мерзнути на дерев’яних і холодних старих стільцях. Вони дісталися лялькарям у спадок від кінотеатру, який тут колись розташовувався.

На них і сидіти було незручно та холодно. Нині крісла вдяглися в обнови. Чернігівські підприємці переобтягнули та наповнили їх поролоном. Тепер вони зручні і м’які. Увесь зал перетворився на яскравий і різнобарвний. Вийшло чотири сектори: рожевий, салатовий, червоний і синій. Найпершими обновку зауважили діти. Різнокольорові сидіння їх звеселили. Таке вбрання коштувало 80 тисяч гривень. Ці гроші виділили з обласного бюджету.

Затишку додали ще й килимки, що вляглися поміж рядами. Так святково театр вдягається до свого ювілею. Цього року лялькарі відсвяткують свій сороковий день народження. Спеціально до цього свята створюють кілька проектів, один із яких – ляльковий музей: «Ми вирішили зробити такий міні музей, – розповідає літературний редактор театру Мирослава Губар. – Ті ляльки, які вже старенькі і не грають у виставах, – знайшли собі місце в музеї. Нам шкода з ними розлучатися, тому й вигадали такий проект. Зазвичай це ляльки з тих вистав, які ми вже «відправили на пенсію» – просто не ставимо».

Та до Дня народження департамент культури Чернігівської ОДА готує лялькарям ще один подарунок. Тут відремонтують дах. На це планують витратити один мільйон гривень. Та ще 120 тисяч гривень витратять на розширення сцени і одяг для неї. «Проект на розширення сцени тут виготовили ще п’ять років тому, – розповідає начальник Департаменту культури Олександр Левочко. – А ось лише цього року ми знайшли ці гроші, щоб доробити цей проект. Адже сцену там справді треба розширити. Вона ще з кінотеатру залишилася і для лялькових постановок та тих проектів, які готують актори цього театру, вона дійсно замала».

Ще статті по темі

Back to top button