Суспільство

Паски, крашенки та багато іншого зібрали чернігівці на передову (Фото)

На Чернігівщині військові, представники органів місцевої влади, підприємці та промисловці міста зібрали харчі українським захисникам на передову.

— Від військового капелана отця Антонія ми дізналися, що планується така поїздка і долучилися до цієї справи. Наші підприємці та орендарі сумісно вирішили зібрати харчі до Великодня нашим військовим, адже хоча б в таке велике свято вони повинні відчувати тепло рідного дому. Це цукерки, ковбаси, сири, домашні копченості тощо. Майже вся продукція власного виробництва. Загальна вага більше 100 кілограм, — зазначила представниця торгового парку «Ремзавод» м. Чернігова Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові в лікарні померла 5-річна дівчинка, що отруїлася грибами

Поряд з промисловцями і підприємцями велику допомогу надавали ветерани, волонтери, місцеві мешканці, діти тощо.

— Наші ветерани на чолі з Андрієм Требухом випекли 8 тисяч пасок для хлопців на Схід України. Завдяки голові Гончарівської громади Віталію Руднику ми маємо більше тисячі яєць, які варили та фарбували діти та мешканці з Гончарівського. Допомагали нам скрізь, навіть присипку до пасок з Західної України присилали. Ми веземо все в герметичних ведрах аби воно залишилося свіжим. Особисто будемо їхати, щоб вчасно все доставити, — повідомив протоієрей Антоній (Панасенко) головний капелан військ оперативного командування «Північ».

Частину пасок організатори вже доставили у військові частини Чернігівського гарнізону для строковиків.

Тож незабаром великодні харчі потраплять до воїнів з Сіверщини, які виконують бойові завдання  на фронті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Ще статті по темі

Back to top button