Суспільство

«Патріотизм з кулаками»: у Бахмачі активісти побили керівника комунального підприємства?

У Бахмацькій райраді 11 жовтня вирували неабиякі пристрасті. Розлючені атовці, підбурювані окремими «свободівцями», побили директора КП «Бахмацьке» Ігоря Шаповала. Буцімто за те, що потерпілий перешкоджає законному праву учасників АТО отримати земельні ділянки.

На цьому підприємстві працює десять людей і за рік до бюджетів усіх рівнів КП «Бахмацьке» сплачує понад 300 000 гривень податків.

За словами голови Бахмацької районної ради Віталія Кочерги, атовці вимагають, щоб директор КП «Бахмацьке» відмовився від земельної ділянки, якою користується підприємство, щоб розподілити її між земляками-учасниками АТО.

До речі, це питання порушувалося іще на сесії райради, яка відбулася 3 серпня. Тоді депутат Володимир Брюховецький наполягав на тому, щоб було створено комісію із перевірки діяльності КП «Бахмацьке». Так і зробили. А до складу комісії увійшов представник кожної фракції райради, зокрема, й панБрюховецький, на чому він, за словами Віталія Кочерги, дуже наполягав. Тоді жкерівники районного геокадастру пояснювали, що порядок і процедура отримання ділянок і розірвання угод – справа не одного дня.

Після сесії третього жовтня жоден атовець по питанню виділення ділянок до нас, не звертався,– каже Віталій Кочерга. – Правда, кажуть, що списки складені, навіть заяви є, але ж вони лежать у спілці учасників АТО, а не реалізуються відповідно до законодавства. До речі, у нас в районі в жодній сільській раді немає скарг щодо виділення ділянок під забудову або для ведення фермерського господарства учасникам АТО. На такі потреби в районі навіть є земельний резерв – близько 200 гектарів.

Натомість сьогодні, коли Віталій Кочерга зранку прийшов на роботу, побачив у приміщенні райради майже два десятки чоловіків.

Я з ними привітався і запросив до себе в кабінет. Але вони відповіли, що ми поки що не до вас. Маємо іще тут питання, то пізніше зайдемо. Потім з’ясували, що це учасники АТО,– зауважив Віталій Кочерга.

Через деякий час в райраді в хід пішли кулаки. Дісталося Ігорю Шаповалу.

Він написав заяву до поліції і зняв побої, – повідомив голова райради і додав. – Поліцейських викликав я. Вони оперативно приїхали і зупинили сутичку, а також зібрали заяви та пояснення у свідків інциденту. Хто саме із натовпу побив не відомо. Але дуже активно себе поводили депутат Володимир Брюховецький та житель Бахмача «свободівець» Денис Сергієнко.

Віталій Кочерга вважає, що бійку спровокували політикани, які зіграли на почуттях учасників АТО.

Знаю, що керівник КП «Бахмацьке» звертався до регіонального представника геокадастру стосовно розірвання договору по оренді землі. Ось тільки на це потрібен час. Наразі вона у спільному обробітку сільгоспвиробників району, які використовують її за призначенням – сіють і збирають врожай. В цій історії є іще одне запитання – чому свободівцівимагають землю саме у цього підприємства, адже земель запасів у районі вистачає. Заполітизоване питання породжує непорозуміння та порушення законів. Я зацікавлений всіляко допомагати героям, завжди відкритий до діалогу. Тому нехай приходять – поговоримо, знайдемо спільне рішення», — зауважив Віталій Кочерга.

Юлія Карпенко 

Джерело: cntime.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button