Суспільство

Патрульні поліцейські Чернігова відзначають 4-ту річницю з дня створення

Сміливі, хоробрі, віддані своїй справі та країні, ті, хто щоденно охороняє безпеку Чернігова — патрульні поліцейські сьогодні відзначають 4-у річницю з дня створення. Рівно 4 роки тому, 19 лютого біля Катерининської церкви 211 хлопців та дівчат склали присягу на вірність Українському народові та вперше вийшли на патрулювання. Тоді Чернігів став дванадцятим містом, в якому запрацювали патрульні поліцейські.

Урочисте шикування з нагоди створення управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції проходило на вул. Громадській, 66. Привітати зі святом прийшли керівники області та міста. На початку урочистостей учасники цієї події хвилиною мовчання згадали всіх героїв, які віддали своє життя, заради світлого та мирного майбутнього.

 

Патрульна поліція — підрозділ Національної поліції України, що здійснює цілодобове патрулювання вулиць, а також першим реагує на виклики за екстреним номером 102. Має за мету забезпечення публічного порядку, захисту прав громадян, а також безпеки дорожнього руху.

Станом на сьогодні у патрульній поліції працює 329 співробітників, з яких 76 жінок. Із загального складу 42 патрульних – учасники бойових дій на Сході нашої держави. Щодня 249 патрульних поліцейських безпосередньо несуть службу на вулицях міста, контролюючи порядок та безпеку мешканців, а також обслуговують частину автодороги Київ — Чернігів — Нові Яриловичі, що пролягає територією області. Щодоби патрульні отримують та опрацьовують близько 160 повідомлень різного характеру: дорожньо-транспортна пригода, порушення правил дорожнього руху, особа або транспортний засіб перебувають в розшуку, насильство в сім’ї, порушення тиші тощо.

Протягом чотирьох років роботи патрульна поліція отримала понад 243 тисячі викликів. Патрульними знайдено 224 людини, які перебували в розшуку. Неодноразово патрульні особисто та у співпраці з іншими службами та підрозділами Національної поліції розкривали злочини, затримували осіб, які були причетні до скоєння кримінальних правопорушень.

Окрім забезпечення публічної безпеки та безпеки дорожнього руху, управління патрульної поліції в Чернігівській області проводить активну освітньо-профілактичну роботу серед дітей та молоді. Тільки в 2019 році патрульні провели 438 занять в навчальних закладах Чернігова та області, починаючи від дитячих садочків та закінчуючи вишами. Також вони відвідують автошколи, дитячі табори, зустрічаються з колективами різних установ та організацій.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button