Суспільство

Пацієнта з аневризмою врятувала бригада досвідчених хірургів

В умовах Чернігівської міської лікарні №2 виконано одну з найскладніших операцій. У пацієнта виникла аневризма (розширення просвіту аорти), локалізувалася вона в черевному відділі аорти з переходом на загальноздухвинну артерію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складна операція: жителю Чернігівщини «відремонтували» серце

Пацієнта турбував гострий біль у черевній порожнині, що й спричинило звернення до лікарів. Його рятувала бригада у складі досвідчених лікарів-хірургів та операційних сестер: лікар-хірург судинний, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Едуард Рибачук, лікар-хірург судинний, завідувач центру кардіохірургії, судинної хірургії та малоінвазивної кардіології Микола Шульга, лікар-хірург судинний В’ячеслав Рибачук, лікар-хірург судинний Андрій Нечипоренко, лікар-анестезіолог Дмитро Косуха, сестри операційні Катерина Вовнянко та Марія Лисенко.

«Пацієнтові 67 років. Йому під час операції виконали резекцію аневризми, алопротезування (вшили штучний протез) аорти. Післяопераційний період протікає без ускладнень, пацієнт рухається самостійно, стан його задовільний», — розповідає Микола Шульга.

Як зазначають у медичному закладі, торік таких операцій виконано шість. Пацієнтів врятовано. Тож кадровий потенціал (а це 25−33-річний фаховий стаж хірургів вищої кваліфікаційної категорії!), наявність сучасного обладнання та інструментарію дають змогу виконувати оперативне втручання у разі широкого спектру судинних патологій.

Чернігівська міська лікарня №2

Ще статті по темі

Back to top button