Суспільство

Павло Вовк звільнений: від КП «Чернігівводоканал» за майже два місяці отримав 260 тис. грн.

Нещодавно ми повідомляли (посилаючись на джерела у Чернігівській міськраді) про те, що депутат ЧМР («ОПЗЖ») Павло Вовк звільнений з посади заступника директора КП «Чернігівводоканал».

З цього приводу ми тоді звернулися за коментарем до самого Павла Вовка.

«Я нічого не коментую. Дякую. До побачення», – зазначив у коментарі «ЧЕЛАЙН» депутат Чернігівської міськради Павло Вовк.

Нині маємо цьому офіційне підтвердження. Інформація оприлюднена на сайті НАЗК.

Окрім того, в електронній декларації вказано, що Павло Вовк за період часу з 1 січня по 21 лютого 2024 року отримав від КП «Чернігівводоканал» зарплату у розмірі 53 390 грн. і 206 694 грн. компенсацію за невикористану відпустку.

Нагадаємо, Павло Вовк отримав дві підозри – йому інкримінують зловживання службовим становищем.

Перша підозра, за даними слідства, пов’язана з тим, що протягом 2020-2023 років чиновник організував укладання 4 договорів про надання правової допомоги з адвокатом, достовірно знаючи, що вказана особа працює на комунальному підприємстві «Чернігівводоканал» юрисконсультом і отримує заробітну плату за ту ж саму роботу.

«У результаті вказаних дій комунальне підприємство надмірно сплатило адвокатському бюро грошові кошти у розмірі понад 1 млн грн за послуги, які фактично надавались під час виконання службових обов’язків юрисконсульта комунального підприємства у робочий час», — йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Чернігівської обласної прокуратури.

Друга підозра була висунута через те, що у серпні 2020 року Павло Вовк умисно використав своє службове становище всупереч інтересам служби та засвідчив на відповідність вимогам законодавства додаткову угоду до договору на закупівлю станції приймання стічних вод, яка передбачала зміну істотних умов договору у частині заміни курсу купівлі Долара НБУ на курс купівлі Євро НБУ.

«У результаті перерахунку вартості станції за курсом Євро комунальне підприємство надмірно сплатило юридичній особі грошові кошти у розмірі понад 370 тис. грн, чим завдано шкоди територіальній громаді м. Чернігова в особі Чернігівської міської ради на вказану суму», — йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Чернігівської обласної прокуратури.

Нині триває слідство і судові процеси.

Ще статті по темі

Back to top button