Суспільство

Пейзажі та мультгерої: в селі на Чернігівщині чоловік розфарбував майже 80-метровий паркан

У с. Риботин Коропського району з’явився розфарбований паркан. Автор малюнків – місцевий житель Олег Качура. На паркані зображені пейзажі природи, герої з мультфільмів і багато іншого.

Журналіст ЧЕline поспілкувався з автором муралів. Олег Качура – самоучка, професійно малювати його ніхто не вчив.

«Живописом я займаюся вдома, про це в селі багато хто знав. І наш староста с. Риботин запропонував мені розмалювати паркан біля дитячого майданчика. Це було ще минулого року. Цього року знову мені надійшло замовлення. Для благоустрою села треба було оздобити ще один паркан і я дав згоду», – розповідає чоловік.

Довжина паркану становить 74 метри, а висота – 2 метри. Фарбу виділила сільська рада.

Автор розповідає, що звик писати олійними фарбами, то алкідними було некомфортно малювати, але митець впорався.

«Спершу сюжет із роботами я узгоджував зі старостою, але оскільки я вільний художник, то всі картини у ході роботи змінили зміст кардинально. Селяни цікавились роботою, постійно підходили до мене і багато хто підкидав ідеї для наступної картинки. Малював я зі швидкістю одна картина на день. Але все залежало від погоди», – зазначає Олег Качура.

Працював автор без помічників,тільки одного разу його знайома допомагала зафарбовувати фон. Аби розфарбувати 74-метровий паркан, чоловіку знадобилося більше місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У райцентрі на Чернігівщині з’явився велетенський мурал

 «Я робив це безкорисно, але староста с. Риботин Володимир Капиця виділив мені за це невеличку подяку. Я задоволений, що тепер центр села майорить різнокольоровими відтінками», – поділився митець.

Місцеві жителі дякують за такий стріт-арт автора і часто фотографуються біля паркану, світлинами діляться в Мережі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button