Суспільство

Пенсіонери Чернігівщини займаються скандинавською ходою (Фото)

Скандинавська хода – доволі популярний вид фізичної активності. Її унікальність у тому, що вона підходить навіть для немолодих людей як щоденний фітнес і для людей із граничним перевищенням ваги, яким заборонені активні фізичні вправи.

На Чернігівщині один із найбільш активних клубів скандинавської ходи – в Батурині. Утворився він та існує завдяки Сергію Пулинцю, який, як кажуть, зі спортом на «ти». Майже професіонально захоплювався спортивним туризмом, потім бігом, але при цьому завжди хотів зацікавити людей піклуватися про своє здоров’я. Тож уже тривалий час учасники клубу нерозлучні. Невелика пауза була лише на початку повномасштабного вторгнення, коли дійсно було не до тренувань.

«До повномасштабного вторгнення було звичайне життя. Тренування в нас відбувалися по понеділках і четвергах щотижня, попри те, яка погода за вікном. Взимку нас заметіль не лякала, дощ будь-якої пори року також. Повномасштабне вторгнення зустріли, як і вся Україна. Основне те, що всі були на нервах, невизначеність панувала. Кожен удома сидів і переживав. Тому через тиждень чи півтора після 24 лютого домовилися зустрічатися і відновити заняття, аби відволіктися хоч якось від виниклої ситуації», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Сергій Пулинець.

Тож у березні зустрічі відновили. Але правил безпеки неухильно дотримувалися. Адже в той час не всюди можна було гуляти. У ліс не ходили й стратегічні об’єкти оминали.

Насправді більшість учасників клубу – пенсіонери з активною життєвою позицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині двоє людей померли від коронавірусу

«Наш девіз: не дивіться у свій паспорт, бо вам завжди 18 з плюсиком», – пояснює засновник клубу.

Учасників на заняття збирається різна кількість. Але стабільно щонайменше десятеро.

Прогулянки відбуваються доволі цікаво, адже спортивну ходу поєднують із розминкою, а також розмовами на історичну тематику, пам’ятки Батурина, спогляданням природи.

А ще учасники клубу радо приймають запрошення на різні заходи. Зокрема днями побували в Ніжині.

«У пам’яті чудові змагання із годинного бігу на відреставрованому стадіоні при чудовій організації і теплому прийомі господарів. Вражаючими є один із найстаріших навчальних закладів України і Графський парк із деревами пристойного віку. Та найбільше задоволення отримали від спортивного дійства для містян і гостей, любителів активного способу життя. Тож і ми долучились, подолали 10 км аж бороди у де кого розвивались на всі боки», — розповів Сергій Пулинець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сергій Пулинець

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button