Суспільство

Пенсії в Україні проіндексували не всім: хто залишився без підвищення виплат

Понад 10 млн українців отримали підвищення пенсії в рамках березневої індексації.  Без підвищення лишилися ті, хто вже отримує 20,9 тис. грн. Крім того, частина українців на заслуженому відпочинку мають середню виплату у розмірі 96 тис. грн – йдеться про суддів у відставці.

Як пише OBOZREVATEL, максимальний розмір підвищення пенсій складає 1500 грн. Таке обмеження ухвалили через обмежений в умовах повномасштабної війни бюджет.

Другий етап підвищення пенсій очікується у липні. Тоді пенсії підвищать на 19,7% тих українців, які отримували виплати за особливими правилами. Йдеться про вчених, державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування. Найбільша надбавка складе 1500 грн, а мінімальна — всього 100 грн.

Зазначимо, що в Україні 2023-го скасували індексацію прожиткового мінімуму для непрацездатних. Тобто мінімальну пенсію залишать на рівні 2093 грн. Також не зміниться і розмір доплати за стаж понад встановлену норму (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Зазначимо, у рамках березневого осучаснення пенсій збільшення в середньому становило близько 400 грн. Розрахунковий розмір виплати (не враховуючи всіх можливих надбавок) підвищили на 19,7%.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button