Суспільство

Перехід на зимовий час: чернігівці розповіли, як на них впливає переведення годинника

Цього року традиційно в останню неділю жовтня вся Україна переходить на зимовий час. Тому жителям Чернігівщини варто не забути перевести свої годинники на годину назад у ніч із 24 на 25 жовтня.

В Україні така зміна часу регламентується постановою Кабінету Міністрів, яка була ухвалена ще у 1996 році.

Переведення годинників запроваджено заради економії енергії. Вважається, що таким чином людина під час робочого дня використовуватиме менше штучного освітлення.

Чернігівці розповіли, що вони думають із приводу переходу та чи впливають на них зміни на циферблаті годинника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В день виборів Україна перейде на зимовий час

«Я ніколи не звертаю особливої уваги на переведення годинника. Є речі важливіші. На стан мого здоров´я це не впливає. Добре, коли можна поспати більше, але коли час переводиться на годину вперед, тобто на літній час, то я не сильно переживаю, адже за два-три дні все стає на свої місця й організм звикає до нового режиму», – пояснює Надія Войдюк-Василюк.

Спокійно сприймає переведення стрілок годинника і Юлія Ігнатенко.

«Переведення часу особисто на мені ніяк не позначається. Хіба що восени тішить зайва годинка для сну. Але я була б не проти, якби скасували ці «ігри з часом», тоді було б менше мороки з будильником і курйозів із запізненнями», – зазначила Юлія Ігнатенко.

Традиція переходити з літнього на зимовий час і навпаки прийшла до нас із Великої Британії. Там це робили ще у 1908 році. В СРСР, зокрема й в Україні, переводити годинник почали з 1981 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button