Суспільство

Переважає самостійний сімейний туризм: у «Гетьманській столиці» розповіли про відвідувачів (Фото)

Війна, що триває в Україні, внесла негатив в усі сфери життя. Потерпає і культурна галузь, в якій і до повномасштабного вторгнення спостерігалася купа проблем.

Нині більшості українців не до дозвілля, концертів і екскурсій.

У Національному заповіднику «Гетьманська столиця», що в Батурині, також відзначають, що з об’єктивних причин кількість туристів і екскурсантів, на жаль, зменшилася.

«Переважно нині нас відвідують родини, які приїжджають до родичів чи друзів у гості. Або люди з Києва чи Чернігова, які вибирають Батурин для одноденного відпочинку. Нині переважає самостійний сімейний туризм. А до повномасштабного вторгнення здебільшого турфірми привозили людей.

Гості намагаються відвідати всі об’єкти, які в нас є, але, на жаль, можуть і повітряні тривоги завадити. Ми, звісно, рекомендуємо відвідувати всі об’єкти, а там уже як вийде. Робимо нові виставки і нині наразі орієнтуємося на невеликі групи відвідувачів», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Каріна Солдатова, завідувач музею археології Національного заповідника «Гетьманська столиця».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи ходили жителі прикордоння на кладовища в поминальні дні, розповіли в Корюківській РВА

А подивитися в «Гетьманській столиці» справді є на що. Зокрема, не так давно після дворічної перерви, яку спричинила війна, відновив роботу музей археології. Про нього ЧЕЛАЙН уже розповідав у своїй публікації.

«Є бонус. Після відвідин музею археології відбувається відвідування крипти церкви Воскресіння Господнього та самої замкової церкви на Цитаделі. Там знайомимо з двома виставками – «Герої нескореної України» і «Вчора – Батурин, сьогодні – Буча». І також проводимо паралелі давніх і сучасних подій. Знайомимо з подіями 1708 року, коли Батурин був знищений росіянами, показуємо останки жертв Батуринської трагедії у крипті. І після відвідування музею археології додаткова плата за вхід на Цитадель не береться.

Відвідувачі також можуть ззовні оглянути гетьманський будинок, скарбницю, побачити криницею, гармати, пам’ятник Жертвам Батуринської трагедії, оглянути Цитадель», – розповіла Каріна Солдатова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button