Суспільство

Чи ходили жителі прикордоння на кладовища в поминальні дні, розповіли в Корюківській РВА

Життя на прикордонні Чернігівщини особливе, бо неспокійне. Адже не відомо, з якого боку і в яку мить може статися приліт. І свята та поминальні дні не є винятками.

Тож невипадково жителям прикордоння спершу рекомендували утриматися від походу до церков на Великдень, а потім від відвідування кладовищ на Радоницю.

Поминальні дні вже закінчилися, тож поцікавилися у Сергія Чорного, в.о. начальника Корюківської РВА, як вони минули в прикордонних громадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уникати скупчення людей рекомендують людям на Великдень у прикордонних громадах Чернігівщини

«Рекомендації не відвідувати кладовища були, як у принципі взагалі не рекомендують відвідувати будь-які заходи під час воєнного стану. Жителям прикордоння цю заборону доносили особливо.

Люди кладовища відвідували. Але на що ми звертали увагу, то це було просто відвідування кладовища, бо це поминальні дні і така традиція, але не так як було раніше – із сидінням біля могилок з їжею та напоями. Такого нині мало, принаймні поменшало.

Така тенденція спостерігається з 2020 року, коли була ситуація з ковідом. Тоді ж кладовищ узагалі не відвідували. І потроху люди змінили формат поминань на кладовищах», – розповів Сергій Чорний.

За його словами, тенденція щодо обстрілів прикордоння – незмінна, вони є і, на жаль, регулярно відбуваються.  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button