Суспільство

Перший дзвінок для найменших (Фото)

Перший дзвінок – свято не лише для школярів. Новий навчальний рік зустріли й чернігівські дошкільнята. Щоправда, в них усе минулося без святкової лінійки та помпезних тривалих виступів людей у краватках. Весело й активно сьогодні розважалися чернігівські малюки.

У 37-му садочку з самісінького ранку лунає українська музика. Щоденна ранкова зарядка сьогодні перетворилася на музичний фітнес-крок. Малеча радо виконувала активні фізкультурні вправи. А потім усіх чекала ігротека в актовій залі. Дітлахи змагалися зі спритності та кмітливості.

«Ми не влаштовуємо святкової лінійки, як у школі, але для наших дітей – це теж свято, – повідомила завідувач ДНЗ № 37 Тетяна Середа. – У нас також 1 вересня розпочинається навчальний процес. І наші діти так само вивчають  предмети початкового рівня, але за іншою методикою. Відмінною від шкільної. Тому вони дуже люблять свято Першого дзвінка».

Є в 37-му садочку й давня традиція: 1 вересня вони прощаються з літом.

«Діти дуже люблять, коли ми всім садочком виходимо на вулицю та відпускаємо в небо повітряні кульки, – розповідає Тетяна Середа. – Цю традицію ми приурочуємо не до прощання з садочком, як в інших дошкільних закладах, а саме як прощання з літечком».

Схожі розваги відбулися й в інших дошкільних закладах. Святково вдягнена малеча зустрічала казкових героїв і в 34-му садочку. Вони й самі стали героями казки.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button