Суспільство

Підприємство, яке обшиває область костюмами, прокоментувало затримки із зарплатами

На гарячу лінію інтернет-порталу «ЧЕline» надійшло повідомлення від колективу ПРаТ «Ярославна», у якому йдеться про те, що підприємство не виплачує заробітну плату своїм працівникам і що люди стурбовані ситуацією.

34447492_2001755613231215_6125822411590860800_n

«Доброго дня. Ми працівники фабрики «Ярославна» в Чернігові (адреса – вул. Кирпоноса, 25). Оприлюдніть нашу проблему. Колективу затримують зарплату, починаючи з жовтня минулого року. В середині травня ми отримали за березень. Досі немає виплати за квітень і травень. У нас сім’ї, які треба годувати, а наше керівництво розводить руками. Дякуємо», – йдеться в повідомленні.

ЧЕline звернувся по коментар безпосередньо на підприємство. Там пояснили, що затримки із виплатою заробітної плати дійсно є.

«Є в нас не затримки, я би так сказала, простроченої затримки немає. Ми просто не дотримуємось строків. Тому що в нас фабрика специфічна, продукція – це ж не хліб, щоб її розбирали, тому спершу ми віддаємо борги, тобто платимо податки, а потім отримуємо заробітну плату, щоб не було штрафів. От і вся причина. Віддаємо зарплату, але із затримками. Буває, що й аванс давали. Дивлячись, які в нас замовлення», — розповідає головний бухгалтер ПРаТ «Ярославна» Людмила Трубавіна.

До того ж, як пояснила Людмила Трубавіна, ПРаТ «Ярославна» нині перебуває в судовому процесі, а тому рахунки підприємства заморожені.

«У нас була перевірка, управління праці нас перевіряло, коли був мораторій, і під час мораторію в нас провели перевірку, в нас охорона була оформлена як ЦПХ, нам їх записали, що вони в нас нелегали, ми зараз судимося, ми сподіваємося, все-таки ми праві. Як вони можуть бути нелегалами, якщо ми всі податки платили, зарплату їм нараховували, зарплату видавали, у пенсійний звітували, всюди ж у нас прозоро. Чому так вирішили – не знаю», — говорить головний бухгалтер ПРаТ «Ярославна» Людмила Трубавіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімальна зарплата у 2018 може знову зрости

На підприємстві «Ярославна», яке обшиває мало не всі художні колективи області костюмами, працюють 27 осіб. Цього тижня, за словами головного бухгалтера, тут очікують певну кількість грошей за виконану роботу, а тому, сподіваються, що почнуть розраховуватися з працівниками.

Ще статті по темі

Back to top button