Суспільство

Підприємці Чернігівщини увійдуть до координаційної ради з питань мікро- та малого бізнесу при Президентові України

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів нараду з представниками малого підприємництва щодо створення координаційної ради, яка має напрацювати законодавчі зміни для комплексного розв’язання проблем малого та мікробізнесу.

У селекторі взяли участь голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко, заступник голови ОДА Олександр Савченко та керівники профільних департаментів, а також ініціативна група представників малого та середнього бізнесу області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Над нами відверто знущаються»: підприємці Чернігівщині дали оцінку карантину «вихідного» дня

За словами Андрія Єрмака, Президент України поставив завдання — створити такі умови, щоб малий бізнес працював і розвивався в Україні в комфортних умовах. За ініціативою Глави держави буде створена координаційна рада при Президентові України, яка займатиметься саме цими питаннями. В результаті її роботи будуть напрацьовані рішення, які стануть основою для проєктів законів та постанов, що їх ухвалюватиме парламент або уряд. Ще одним завданням координаційної ради стане інформаційно-роз’яснювальна робота та комунікація змін та реформ, які відбуваються в Україні.

На даному етапі влада вже здійснила ряд заходів, які мають допомогти малому та мікробізнесу пройти карантин на початку наступного року. Зокрема, найбільш вразлива категорія підприємців – платники 1-ї групи спрощеної системи оподаткування – на півроку звільнені від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску, що є безпрецедентним кроком.

Також надається фінансова підтримка тим, хто вимушено зачиняється чи скорочує робочий час, частково списується та відстрочується виплата податкової заборгованості, на період карантину підприємці звільняються від плати за оренду державного або комунального майна, продовжується масштабна програма дешевого кредитування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нульова ставка єдиного податку на період карантину затверджена для підприємців Прилук

Задля ефективного діалогу та розуміння проблем підприємців в областях будуть створені робочі групи, діяльність яких координуватиме перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко.

До дорадчого органу при Президентові України ввійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу Президента України.

Під час наради представники малого та середнього бізнесу Чернігівщини озвучили зауваження та внесли пропозиції. Всі погоджувалися, що серед першочергових кроків має бути врегулювання застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Координаційна рада з питань мікробізнесу має розпочати роботу вже наступного тижня, щоб не зволікати з розв’язанням усіх озвучених питань.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button