Суспільство

Підрозділ місцевої пожежної охорони відкрили в селі Хрещате Кіптівської громади

У Кіптівській громаді пріоритетними в 2023 році були безпекові питання. Зрозуміло, що й пожежну станцію створювали, керуючись цим принципом.

До речі, для громади це не перший досвід, адже ще в 2017 році пожежне депо відкрили в селі Підлісне. Це депо працює й сьогодні.

«Рівень його належний. І забезпечуємо його не за залишковим принципом. Його працівники завжди напоготові і пожежна машина завжди у справному стані. А коли до нашої громади доєднали ще п’ять громад за рішенням Кабінету Міністрів у 2020 році, ми побачили, що на території цих громад, які доєднали, дуже гостро стоїть питання із запобіганням пожежам і їх ліквідацією. І було ухвалене рішення про те, щоб збудувати пожежний підрозділ і відкрити його в селі Хрещате Кіптівської громади. Причому за власні кошти, які знов-таки треба було десь знайти за нинішнього тяжкого становища, але ми знайшли. І два тижні тому відбулося відкриття пожежного депо. Фахівці, які були на відкритті, а це представники ДСНС із Чернігівського районного управління, керівник і його заступник, заступник керівника обласного управління ДСНС, сказали, що маємо гідне пожежне депо. І було б добре, щоб і в інших громадах будували такі пожежні станції», – зазначає Володимир Кучма, голова Кіптівської громади.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ми вже інші, сильніші»: життєві перипетії чернігівської вокалістки Марини Коваленко

Приміщення, в якому розміщується пожежне депо в селі Хрещате, дуже сучасне, обладнане всім необхідним.

«Машину нам передало у користування ГУ ДСНС у Чернігівській області – ЗІЛ 131. Причому ми надали їм кошти, а вони цю автівку відремонтували, привели до належного стану й укомплектували всім необхідним. І ми на сьогодні маємо дієздатний підрозділ із 5 осіб. Є керівник підрозділу і четверо чергових, які на випадок пожежі виїжджають на місце події.

Тобто в нашій невеликій за кількістю населення громаді, але за площею наша громада велика – 59 тисяч гектарів, маємо дві пожежні частини», – пояснив Володимир Кучма.

Одна команда забезпечує безпеку в напрямку Красилівка – Кіпті – Олбин – Вовчок. Натомість новостворений підрозділ обслуговуватиме напрямок Хрещате – Гальчин – Новий Шлях. За потреби допомагатимуть довколишнім селам сусідньої громади, адже, за словами Володимира Кучми, чужого горя не може бути. Якщо виникне потреба, треба виїжджати та допомагати людям.

Ірина Осташко

Фото – Чернігівське районне управління ГУ ДСНС України в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button