Суспільство

Піротехніки ДСНС провели всеукраїнський урок із мінної безпеки (Фото)

28 січня фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області в онлайн-форматі провели урок із мінної безпеки для учнів та педагогів Чернігівської загальноосвітньої школи № 33.

Мета якого — навчити та поглибити знання дітей щодо дій у небезпечних ситуаціях, а також нагадати правила правил безпеки в разі виявлення підозрілих предметів та застарілих боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині піротехніки знищили артилерійський снаряд часів Другої світової війни

Піротехнік ознайомив школярів із макетами вибухонебезпечних предметів, їх характеристиками небезпеки та наслідками необережного поводження з ними. Окремо було зосереджено увагу на основних заходах безпеки в разі виявлення підозрілих предметів та алгоритмом дій.

Також, рятувальники наголосили, що в разі такої знахідки слід відійти на безпечну дистанцію, терміново повідомити Службу порятунку за номером «101» та в жодному разі не торкатися небезпечної знахідки, а тим паче брати боєприпас до рук чи розбирати.

Сапери ДСНС продемонстрували презентацію про вибухонебезпечні предмети та правила поведінки з ними, а по завершенню заходу відповіли на численні запитання дітей.

Рятувальники переконані, що дбати про безпеку підростаючого покоління, навчаючи його правильному поводженню в екстремальних ситуаціях – сьогодні це актуальне завдання для всіх дорослих.

Зазначимо, що такі уроки будуть надалі проводитися серед учнівської та студентської молоді.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button