Суспільство

Пішов із життя наставник сотень чернігівських курсантів-льотчиків Юрій Сідоров

Помер видатний чоловік, полковник у відставці, старший науковий співробітник Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Сідоров Юрій Дмитрович.

Його внесок у розвиток льотної справи неможливо переоцінити, свідченням цього є його багаторічна гідна високопрофесійна робота.

За час своєї служби він підготував біля 800 курсантів-льотчиків, які з вдячністю завжди згадуватимуть свого наставника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер почесний громадянин Чернігова

Життєвий шлях Юрія Дмитровича почався 22 квітня 1950 року з народження в місті Житомир в родині військовослужбовця.

У 1967 році Юрій Дмитрович після школи вступив до Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків, яке закінчив у 1971 році.

Після закінчення училища проходив службу на посадах льотчика-інструктора, старшого льотчика інструктора, командира авіаційної ланки в частинах ЧВВАУЛ.

У 1978-1980 роках перебував у відрядженні у Лаоській Народній Демократичній Республіці радником командира авіаційної ескадрильї.

Після цього навчався у Військово-повітряній Червонопрапорній академії ім. Кутузова.

З 1983 по 1987 рік проходив службу на посадах командира авіаційної ескадрильї, заступника командира полку в частинах ЧВВАУЛ.

Далі служив на посаді командира навчально-авіаційного полку в м.Чернігів.

У 1991 році склав присягу на вірність народу України та, прийнявши посаду заступника начальника Чернігівського ВВАУЛ, по 1996 рік продовжив готувати достойну зміну льотного складу в Україні.

У 1996 році в зв’язку з ліквідацією ЧВВАУЛ був звільнений із лав ЗСУ.

Учасник бойових дій  та учасник ліквідації на ЧАЕС,  нагороджений орденами та медалями, серед яких орден «За службу Батьківщині» ІІІ ступеня та медаль «За мужність».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button