Суспільство

Після тривалих баталій у Городні таки перейменували вулиці на честь загиблих Героїв

Ми вже розповідали про баталії, що відбувалися в Городні довкола перейменування вулиці на честь загиблого захисника України Данила Намися, якому назавжди 19 років.

Це питання вже виносили на сесію Городнянської міської ради, але тоді депутати не проголосували за нього. Утім, громадськість не здалася.

І сьогодні, 10 жовтня, на позачерговій сесії Городнянської міської ради крига нарешті скресла. 

«Сьогодні наша Городнянська міська рада ухвалила два рішення про перейменування вулиць на честь загиблих захисників. Вулицю, яка носила ім’я Михайла Шатила, героя радянського союзу, перейменували на вулицю нашого Героя – Данила Намися. І вулицю Мирославську перейменували на честь Андрія Жадченка, також загиблого воїна. Два рішення ухвалено одноголосно всіма депутатами, які були присутні на сесії. Тобто «за» проголосували 16 депутатів і міський голова», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Максим Страдомський, громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Важко працювати в галузі культури, особливо зважаючи на реалії оплати праці та великий спектр завдань»: ситуація на Чернігівщині

Він також нагадав, що боротьба за такі історичні рішення була довгою.

«Щодо перейменування вулиці на честь Данила Намися ми пройшли громадське обговорення в подвійному форматі. Мешканці громади підтримали електронну петицію. Відбулося громадське обговорення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Були численні звернення. Перше звернення ми подали торік 12 жовтня. Цього питання ми добивалися і нарешті сьогодні маємо фінальне рішення», – сказав Максим Страдомський.

Він також має припущення, чому спостерігалося зволікання в цьому питанні.

«Можливо, в міській раді побоювалися, що масово почнуть звертатися родичі інших загиблих Героїв-городянців. На жаль, їх у нашій громаді 74. Але, я вважаю, можливо, було якесь певне обговорення з родинами цієї ситуації», – припускає громадський активіст.

Нові назви отримали вулиці, які для загиблих Героїв були рідними. Адже вони там жили, а нині на цих вулицях живуть їхні рідні.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button