Суспільство

Піца-рекорди: чим дивує світ звичайна піца

Книга рекорді Гінеса щорічно поповнюється новими досягненнями креативних фанатів піци. Ії їдять на швидкість, її блискавично доставляють або роблять гігантських розмірів. Може, спробуємо перевищити один з рекордів?

Найшвидше приготування

14,7 секунди – саме стільки затратив на приготування класичної піци «Маргарита» керівник київської піцерій Домінос Станіслав Цветков під час корпоративних змагань. Піца Domino’s Pizza є найпоширенішим закладом з виготовлення та доставки піци у світі та активно розгалужує мережу піцерій в Україні.

2

Найбільше замовлення піци

В 1989 було отримане найбільше замовлення в історії піцерій світу. Щоб відсвяткувати ювілей фірми VF Corporation of Greensboro, компанія з Північної Кароліни замовила для 40000 своїх працівників 13380 смакоти одночасно. Піци були доставлені у 180 відділень компанії в США.

Найбільша кругла піца

Її виготовили в гипермаркеті м. Норвуд в Південній Африці під час місцевого свята. Діаметр мега-піци, що був створений у 1990 році, й по сьогодні неперевершений: 37,4 метри.

Найдорожча піца у світі

Фаст-фуд для мільйонерів придумав та виготовив повар одного з ресторанів Нью-Йорка. Він помітив, що замість вишуканих страв французької кухні місцеві ділки переважно замовляють традиційну американську їжу. Тоді він створив шедевр на 1000 доларів США. У складі піци: запечені омари, чорна ікра та сусальне їстівне золото.

3

Найдовша доставка

Три доби віз з Мадриду піцу для хворого хлопця в Зеландію відомий режисер Пол Фенч. Таким чином він намагався привернути увагу людства до страшних хвороб. Якщо хворобу неможна вилікувати – можна підвищити рівень позитивних емоцій хворого та виконати його прості мрії.

Найдовша піца

На виставці Ексмо у 1915 році неаполітанські піццайоли вирішили перевершити самих себе. Вони взяли найпопулярніший рецепт піци у світі – «Маргарита», що був вигаданий у Неаполі. Щоб здивувати гостей виставки, майстри створили піцу довжиною 1596 метрів. Для її виготовлення знадобились особливі печі-трансформери та 800 металевих столів для її розташування.

4

Найкреативніша мережа піцерій

Лідер іновацій у світі — Domino’s Pizza. Компанія застосовує для доставки піци дрони, коней, безпілотних роботів, трейлери та безпілотні автомобілі. Австралійські фанати піци застосовують під час замовлення технологію доповненої реальності та спостерігають за виготовленням своєї піці за допомогою особливої веб-камери із системою інтелектуального контролю якості.

5

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button