Суспільство

Платні автобани в Україні: міністр назвав перші три напрямки

В ефірі «Інформаційного вечора» на «5 каналі» міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів про песпективи спорудження платних доріг в Україні та перші три ймовірні напрямки.

«Цього року ми плануємо початок тендерних процедур на спорудження першої платної дороги в Україні Львів-Краківець плюс, можливо, північний об’їзд Львова. Далі ми хочемо піти в напрямку Києва до Одеси. Це, насамперед, Київ-Біла Церква. Є перспектива платної дороги, яка поєднає Херсон-Миколаїв-Одесу», − повідомив міністр інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі ремонтують ділянку дороги

Він також уточнив: немає сумнівів у попиті платних доріг серед українців.

«Я думаю, що українці, коли сплачують за якісні автомобілі, за якісні умови життя чи за подорожі, звикли платити кошти і розуміють, що це не безоплатно. Те саме буде з платними дорогами. Якщо ти хочеш їхати швидше, безпечніше, комфортніше – ти за це заплатиш. Якщо альтернативою є вузька звивиста сільська дорога, (то відповідь очевидна)», − каже Омелян.

Він додає: «Я бачу, що багато українців, які подорожують Європою, користуються платними автобанами. У нас теж є статистика з цього приводу, і я переконаний, що цей експеримент буде успішним в Україні».

Джерело: «5 канал»

Ще статті по темі

Back to top button