Суспільство

Новий рік по-чернігівськи: розповідь про сімейний Новий рік Миколи Ігнатенко (конкурсна робота № 8)

Святковий конкурс «Новий рік по-чернігівськи», який оголосили ЧЕline спільно з Grill Pub, триває. І вашій увазі наступна конкурсна робота, яку нам надіслав Микола Ігнатенко.

Це його розповідь по затишний та теплий сімейний Новий рік.

«На Новий рік я завжди приїжджаю додому. Де б я не був, я завжди повертають туди, де пройшло моє дитинство. І нічого не може бути для мене приємнішим, коли йдучи з поїзда додому, крізь гілочки дерев бачиш вогник у вікні рідної домівки.  І цей вогник відносить мене у мої дитячі спогади про Новий рік, які завжди викликають у мене ностальгічну посмішку. І не стільки приносив радості сам момент настання Нового року, як підготовка до нього.

На святкування в нас удома завжди збиралося багато гостей: батьки, дідусь із бабусею, тьоті й дяді з двоюрідними братами і сестрами та куми із сусідами. Всі рожевощокі від морозцю, з червоними носами, але з очима, повними щастя та надій на новий рік. Жінки мчали на кухню, хапали ножі та заходжувалися нарізати-запікати-заливати-натирати святкові страви. А чоловіки брали на себе священний обов’язок з налаштування телевізора на новорічний «Вогник» та намагалися не потрапляти під руку заклопотаній дружині. Діти (тобто ми з братом і цілий виводок двоюрідних братів та сестер) снували по будинку в радісному збудженні, гадаючи, що ж принесе Дід Мороз та випрошували у мам зняти пробу з того, що нарізалося на святковий стіл. Мами неохоче, але все ж милостиво дозволяли взяти шматочок, а ми крадькома хапали ще і коли були помічені, то клялися, що це останній. Кішка Сніжинка тим часом перевіряла ялинку на міцність і теж випрошувала в господинь щось на дегустацію. Але з нею наші мами не були такі люб’язні, тому зазвичай Сніжинка святкувала Новий рік у компанії сусідських котів десь на подвір’ї.

І нарешті стіл починав тріщати під тяжкістю всіх страв, наставлених на нього, телевізор був налаштований на канал, де якийсь дядько розказуватиме щось про те, що цей рік був не дуже, а от наступний буде кращим, і тоді всі починали всідатися святкувати. Бомкав годинник, ми хором рахували секунди до нового року і радісно пили «Крем-Соду», уявляючи, що це у нас в склянках шампанське, як у дорослих. Потім на всю хату пахли мандарини і ми шелестіли обгортками, розглядаючи, що кому приніс Тато Мороз та Мама Снігуронька.

Саме через ці маленькі миттєвості Новий рік для мене став особливим святом і я дуже радію, що незабаром зможу знову відчути всю його магію».

НАГАДУЄМО – ВЗЯТИ УЧАСТЬ МОЖУТЬ УСІ, ТРЕБА ЛИШЕ ВВІМКНУТИ УЯВУ!

Умови:

  1. Гарненько подумайте про те, чим для вас є Новий рік? Створіть ваш власний новорічний шедевр – історію, малюнок, фото, кліп, пісню, вірш – що завгодно! Ваша уява не обмежена нічим! Головна умова – щоб це було ОРИГІНАЛЬНО та КРЕАТИВНО. Формат довільний!
  2. Надішліть нам своє «творіння» з приміткою «Новий рік по-чернігівськи» на пошту ([email protected]), у приватні повідомлення (https://www.facebook.com/cheline.com.ua/), або поштою – 14000, м. Чернігів а/с 37 (з позначкою на конверті «Конкурс. Новий рік по-чернігівськи»). Також обов’язково вказати номер свого телефону для комунікації з вами.
  3. Підпишіться на нашу сторінку (https://www.facebook.com/cheline.com.ua/) та сторінку нашого спонсора (https://www.facebook.com/grillpub.cn/).
  4. Поставте лайк і зробіть репост цього конкурсу та не видаляйте до фіналу розіграшу. Найоригінальнішу роботу обере журі. Окрема номінація «Народна симпатія» буде визначена шляхом голосування лайками на цій сторінці після отримання робіт учасників.

І найголовніше – ПРИЗИ!

Переможець отримає сертифікат на 1000 гривень до ресторану Grill Pub.

Переможець у номінації «Народна симпатія» – 500 гривень від ЧЕline.

66774593_402133510418229_7585484141106298880_n-1-1-642x642

Окрім того!!!

Титулована чернігівська спортсменка Ольга Бібік, яка увійшла до складу журі, визначить свого фаворита! Автор історії, яка найбільше сподобається Ользі Бібік, отримає від неї презент!

Приймаємо конкурсні роботи до 20.00 години 25 грудня.

26 грудня буде оголошено голосування за кращу роботу в номінації «Народна симпатія», яке триватиме до 17.00 години 26 грудня.

ВИЗНАЧЕННЯ І ОГОЛОШЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ВІДБУДЕТЬСЯ 27 ГРУДНЯ.

Телефон для довідок: +38 (068) 188-07-25.

Відчуйте новорічний настрій разом із ЧЕline!

Спонсор конкурсу: ресторан Grill Pub, м. Чернігів, вул. Шевченка, 31а.

Ще статті по темі

Back to top button