Суспільство

По чернігівських наречених приїздять навіть з-за океану

За статистикою, щороку в обласному центрі 7-10 відсотків шлюбів укладають із громадянами іноземних держав. І не лише чоловіки-іноземці надають перевагу звабливим українкам, а й дівчата-наречені з-за кордону вирушають на Чернігово-Сіверщину в пошуках сімейного щастя.

У середньому понад півтори сотні пар, у яких наречений або наречена – громадяни інших держав, реєструють свій шлюб у Чернігові.

І така кількість «інтернаціональних одружень» для нашого міста доволі характерна. До того ж іноземці, за яких виходять заміж чи з якими одружуються чернігівці, переважно не такі вже й незнайомі, адже дві третини шлюбів укладається з громадянами країн колишнього Радянського Союзу: наприклад, білорусами, росіянами, грузинами, казахами, туркменами чи прибалтами. Ще одна третина одружень відбувається з іноземцями, які приїжджають по своїх коханих навіть з-за океану, не кажучи вже про країни сусідньої Європи.

Крім традиційних країн, таких як Італійська Республіка, Французька Республіка, Іспанія, Держава Ізраїль, Німеччина, США, минулого року були такі екзотичні країни, як Республіка Кіпр, Мексиканські Сполучені Штати, Королівство Нідерландів, Малайзія, Данія, Китайська Народна Республіка, — розповідає начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Чернігівського міського управління юстиції Наталія Іванцова. — Також до нас  приїздили по наречених громадяни Лівану, Іраку та Ірану.

За словами Наталії Іванцової, одна з особливостей міжнародних шлюбів минулого року така, що певна кількість зарубіжних наречених була вихідцями з країн колишнього Радянського Союзу, зокрема й з України.

Загалом у Чернігівському РАЦСі минулого високосного року зареєстровано 2 185 шлюбів (майже на 600 менше, ніж у попередньому). Вік наречених здебільшого становив 20-25 років. Наймолодша наречена була 16-річною, а наречений – 17-річним. 73 роки виповнилось найстаршій нареченій, а 83 – нареченому.

Ще статті по темі

Back to top button