Суспільство

По телевізору покажуть 4-серійну версію «Кіборгів»

4-серійна версія стрічки «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва вийде в ефір на каналі ICTV восени цього року. Про це повідомив креативний продюсер серіалу Андрій Дончик на презентації проекту в рамках пітчингу фільмів патріотичного спрямування від Міністерства культури України.

Андрій Дончик розповів, що сценаристка Наталія Ворожбит із самого початку писала сценарій 4-серійного фільму «Кіборги», який повністю було втілено на знімальному майданчику. Тож у серіалі буде 60% нового матеріалу, що не ввійшов у прокатну версію стрічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кіборги» стали українським фільмом року

За словами продюсера, наразі серіал повністю змонтовано, але команда стрічки очікує на державну підтримку в розмірі 1,5 млн грн, які буде витрачено на перезйомку уривків, у яких демонструється логотип іншого каналу, а також на переозвучку нового матеріалу та додаткову комп’ютерну графіку.

«Усе це буде готово фактично за два місяці. Канал ICTV, який буде транслювати, просить зробити прем’єру в жовтні. Ми очікуємо, що це буде прайм. Можливо, всі чотири серії буде показано разом у вихідний або святковий день», – сказав Андрій Дончик.

«У 4-серійній версії є простір, можливість розкрити характери, пояснити мотивацію вчинків героїв», – додав він.

Фільм «Кіборги» за перший вікенд зібрали 8 млн 186 тисяч 701 гривень. За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер — стрічка «Dzidzio Контрабас» — за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Фільм отримав шість статуеток Національної кінопремії «Золота дзиґа», зокрема у номінації «Найкращий фільм 2017 року».

Джерело: «Детектор медіа»

Ще статті по темі

Back to top button