Суспільство

По всій області відпрацьовують заходи на випадок припинення транзиту газу

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко вчора, 16 грудня, провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та головами РДА. Найголовніше, на чому він акцентував, – розробка регіонального плану заходів із життєзабезпечення області у разі припинення транзиту газу Російською Федерацією через територію України.

— Ми маємо бути готові до надзвичайної ситуації. Мова йде про можливе припинення транзиту природного газу Російською Федерацією через територію України з 1 січня наступного року. Це може призвести до зниження тиску в газових системах, — зазначив очільник області. – Тому необхідно продумати і вжити всі заходи, щоб упередити можливі проблемні ситуації і забезпечити стабільну роботу підприємств, об’єктів критичної інфраструктури, закладів освіти та соціальної сфери.

Нагадаємо, минулого тижня Андрій Прокопенко з цього приводу провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. І відповідні служби та підприємства сфери ЖКГ вже приступили до відпрацювання відповідного плану заходів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button