Суспільство

По всій Україні через спеку можливе тимчасове відключення електроенергії

Національна компанія «Укренерго» повідомила, що через спеку в Україні можливе виникнення надзвичайної ситуації в енергосистемі, що може призвести до відключень електроенергії. Про це повідомляє прес-службу «Укренерго».

В «Укренерго» розповіли, що за останні два тижні в Україні було зафіксовано рекордні показники температури повітря, при цьому пік потужності споживання становив 17935 МВт.

Також вони повідомили, що в енергосистемі України відсутні нормативні резерви потужності на енергоблоках. В даний час 7 блоків ТЕС перебувають поза резервом через відсутність вугілля. Лише за 10 днів спеки запас вугілля на ТЕС зменшився майже на 10%.

«Ситуація ускладнюється виведенням в аварійний ремонт ще 8 блоків ТЕС», — відмітили в «Укренерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ранковій нараді у мерії розповіли про жертв води і спеки

Вони наголосили, що при подальшому підвищенні температури та при виведенні  блоків ТЕС в аварійний ремонт може скластись надзвичайна ситуація.

«Це значить, що в Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми», — розповіли в компанії.

Джерело: Тиждень.ua

Ще статті по темі

Back to top button