Суспільство

Початок опалювального сезону, фізкультура під «комуналку» та конфлікт із «Совістю»: колегія обладміністрації

Труднощі опалювального сезону, розвиток фізкультури і спорту та антикорупційна діяльність громадської організації «Совість» стали темами чергової колегії Чернігівської облдержадміністрації.

По порядку. Готовність до опалювального сезону – 90%. Головна загроза перед його початком – це борги. Борги теплопостачальних компаній перед газопостачальними. Друга проблема – це невстановлення на 100% вузлів обліку газу в житловому фонді. Його мали завершити ще рік назад. Зараз же спостерігається відтермінування впровадження штрафних санкцій, останні строки – 01.08.2020 року. На встановлення приладів обліку необхідно приблизно 50 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліграф для чиновників: офіційна пропозиція для чернігівської влади

За словами керівника управління ЖКГ Володимира Кривенка, всі теплопостачальні компанії збиткові. Причини – відсутність компенсації щодо різниці в тарифах і заборгованість від населення. Підтвердив це керівник «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко, назвавши свої тези кризової ситуації. По-перше, підвищення вартості газу за відсутності пропорційного підвищення тарифу. По-друге, зміни нарахування субсидій. По-третє, протягом п’яти років НКРЕКП ухвалювала рішення, що зробили галузь повністю збитковою.

Після питань опалювальних перейшли до фізкультури. Наводили багато статистики та фраз, що мало грошей, що вони потрібні і як це все важливо для жителів області. Згадали «фізкультурно-спортивну» програму та виділені на неї 36 мільйонів гривень. Проте, за словами керівниці профільного департаменту Ніни Лемеш, більшість коштів витрачають на комунальні послуги з утримання закладів спорту.

Насамкінець перейшли до виступу керівника громадської організації «Совість» Володимира Демиденка, який провів антикорупційну експертизу ОДА. Серед рекомендацій – впровадити поліграф для чиновників. Далі громадський активіст звинуватив владців у порушенні присяги українському народу і сказав: якщо вони не покаються, то їх і їхні родини чекає безліч хвороб і невдач. Завершилась колегія спільним чиновницьким засудженням заяв президента «Совісті».

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button