Суспільство

Подаруй бібліотеці книгу: більше 500 книг отримала бібліотека Короленка (Фото)

У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася постійна доброчинна акція «Подаруй бібліотеці книгу!», присвячена Міжнародному дню дарування книг, який відзначають 14 лютого.

Яка бібліотека найпривабливіша для користувачів? Звичайно, та, що укомплектована якісним книжковим фондом. Одним із джерел комплектування є подарунки від наших користувачів.

Цьогоріч на акцію відгукнулися 43 читачі, друзі, партнери бібліотеки, які подарували 532 книги. Переважна більшість книжок – це художня й науково-популярна література. Але є і видання мистецького спрямування, поезія, ноти, диски тощо.

У кожного з нас удома є книги, що вже прочитані, і ми можемо поділитися ними з іншими людьми, які захоплюються читанням. Тож необов’язково чекати цілий рік наступної акції – можна вже сьогодні приносити до бібліотеки цікаву й потрібну літературу.

Довідкова інформація: Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур і спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей у всьому світі подарувати 14 лютого книгу бібліотеці, другові, членам родини. Вважається, що цього дня мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка

Ще статті по темі

Back to top button