Суспільство

Подарунки під подушкою: наближається свято Миколая

Новорічно-різдвяний період в українців починається зі свята Миколая (19 грудня), на яке з особливим нетерпінням очікують діти. Бо вночі слухняним малюкам під подушку він кладе подарунки. Особливо важливо, щоб українські малюки не залишилися без подарунків цьогоріч, адже вороги не мають права красти свято у дітей. Тож ще є трішки часу, аби підготуватися до свята.

У церковній традиції святитель Миколай – це перший заступник за рід людський після Христа і Богородиці.

«Найперше Миколая шанують, бо це добрий святитель, був священником, потім став єпископом у Мірах Лікійських. І до того ж, не вигадана особистість, на відміну від радянського Діда Мороза. Це святий, який жив на землі і був одним із нас, тобто людиною.

Святитель був дуже хорошою людиною і творив добрі діла. Тож 19 грудня ми його особливо шануємо й поважаємо. Хоча він і жив досить давно, понад 2,5 тисячі років тому.

А дітям дарують подарунки на день Миколая, бо він сам за життя обдаровував нужденних людей, дітей і тих, хто потребував допомоги», – розповідає отець Роман, настоятель Катерининського храму в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів прикрашають до Дня святого Миколая (Фото)

У День святого Миколая Чудотворця заведено роздавати милостиню, відвідувати дитбудинки, дарувати подарунки та частування дітям-сиротам. Потрібно пекти медові пряники та коржики, які називають «миколайчиками». І роздавати їх своїм дітям, а також тим малюкам, у яких немає батьків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button