Суспільство

Подарунок зі Швейцарії: громада області отримала унікальні можливості для розвитку

Переможцем у швейцарсько-українському проекті Despro в рамках підтримки децентралізації стала громада з Чернігівщини, а саме Михайло-Коцюбинська ОТГ.

Брали участь громади з усієї України. Змагання відбувалися протягом двох сесій, по чотири дні – у вересні та листопаді.

«В конкурсі брали участь команди по п’ять осіб від громад, а саме: голова громади, директор соціального центру та спеціалісти – комп’ютерник (+ інформаційна діяльність), з економічного розвитку та оператор комп’ютерного набору. Наша команда здобула в підсумку 136 балів – це найбільше серед трійки переможців. Ці три громади й отримали як подарунок геоінформаційну систему», – говорить секретар Михайло-Коцюбинської громади Ніна Ворох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівська ОТГ активно розвивається

Про переваги такого «децентралізаційного» подарунка розповідає Олександр Горбач, спеціаліст громади з інформаційної діяльності та комп’ютерних технологій: «Головні переваги цієї системи такі: деталізована карта громади, на якій ми можемо бачити всі активи громади, земельні ділянки, інвестиційні об’єкти, точні адреси, природні ресурси тощо. Дані вводимо самостійно та з допомогою спеціалістів компанії розробника цього програмного забезпечення».

За словами керівництва громади, таке програмне забезпечення значно полегшує роботу з ефективного впорядкування та розпорядження активами, ресурсами громади та створює нові перспективи для розвитку.

Ще статті по темі

Back to top button