Політика

Носівська ОТГ активно розвивається

*Актуально

Носівська об’єднана територіальна громада, яку очолює представник «Нашого краю» Володимир Ігнатченко і в якій більшість у міській раді становлять депутати цієї політичної сили, активно розвивається, зважаючи на потреби різних категорій місцевих жителів.

Як повідомила секретар міської ради Людмила Недолуга («Наш край»), виконавчий комітет Носівської міської ради схвалив низку важливих питань щодо розвитку громади та підтримки людей з особливими потребами.

Так, виконком ухвалив рішення про відкриття в громаді інклюзивно-ресурсного центру, що має запрацювати при Носівській гімназії як окремий заклад.

«Зараз діти з Носівської ОТГ отримують соціальні та медичні послуги в Бобровиці, однак ми працюємо над тим, аби створити комфортні умови у своїй громаді. Тим паче, що необхідність у цьому є – майже 70 дітей потребують періодичної реабілітації», – розповіла секретар міськради.

Виконком затвердив на наступний рік програму «Соціальне таксі» і положення про надання транспортних соціальних послуг особам з інвалідністю.

«Ми чекаємо завершення тендеру на придбання спеціального автобуса з підйомником, щоб потім ним користувалися дорослі та діти з особливими потребами нашої громади», – розповіла Людмила Недолуга.

Також члени виконкому підтримали програму охорони культурної спадщини, Концепцію створення Центру надання адміністративних послуг у Носівській міській раді на 2018-2020 роки, програму розвитку та удосконалення організації  харчування в закладах освіти, передали на баланс міської ради інклюзивний дитячий майданчик.

Крім того, затвердили проектну документацію з будівництва амбулаторії сімейної медицини у найбільшому селі ОТГ – Володьковій Дівиці, проектну документацію з відновлення систем вуличного освітлення громади.

Також обговорили й ухвалили заходи для дітей, які позбавлені батьківського піклування, дітей-сиріт із нагоди Новорічних і Різдвяних свят.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button