Суспільство

Подробиці загибелі бійця з Новгород-Сіверщини: ексклюзивні коментарі односельців

На трагічних сторінках загиблих у війні на сході України 9 листопада з’явилось ім’я ще одного бійця. Загинув уродженець села Дігтярівка Новгород-Сіверського району Іван Воробей. Хлопцю було 19 років.

Поховали його 12 листопада в рідному селі. Про бійця розповідає сільський голова Дігтярівки Тетяна Школьная: «Народився він у нас, у Дігтярівці, 3 липня 1999 року. Проживав із бабусею та батьком. Бабусі 88 років. Жили дуже скромно. Мама з ними не проживала. Вони розлучені. В матері інша сім’я – чоловік і двоє дітей. Ще в нього є старша сестра, 1998 року народження. Проживає в Шостці. Іван закінчив Дігтярівський навчально-виховний комплекс (школа + садок). Навчався в Шосткінському ПТУ, отримав спеціальність токаря. Його батько не працює, відколи розпався колгосп. То дрова порубає, то городину привезти допомагає, тощо. І через те, що сім’я незаможна (жили тільки на бабусину пенсію), Іван з дитинства шукав підробітки. І в травні цього року підписав контракт і пішов…Загинув при обстрілі. Як нам розповідали, поранило товариша і він допомагав йому. Тоді й влучила куля снайпера. Про нього можу сказати, що був дуже чуйний, добросовісний, допомагав багатьом, гарний хлопець».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі знову загинув солдат з Чернігівщини

За її словами, уродженців села в АТО, крім Івана Вороб’я, було двоє. Один отримав важкі поранення. Але обидва живі.

У селі планують встановити пам’ятник, у шкільному музеї стенд про нього і дошку меморіальну на приміщенні школи.

Більше про характер молодого воїна розповідає Наталія Чмихун, директор Дігтярівського навчально-виховного комплексу (школа + садок):

«Дуже добрий, чуйний. Турботливий. Опікувався своєю бабусею, якій 88 років. Опікувався до останніх днів. Перед загибеллю телефонував і просив, щоб берегли бабусю, щоб вона дожила до його повернення. Дуже любив природу. Мало таких людей, які її любили б так, як він. Був із природою як одне ціле. Щойно побачить, що хтось кине цуценятко, кошенятко, він його оберігав. Любив іти в ліс. Відчував його. Був спостережливий. Любив займатись спортом, Загартовувався. Купався. Рано розпочинав сезон. Любив малювати. В нього були навіть результати з малювання на обласних конкурсах».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На півночі Чернігівщини – День жалоби

Додає заступник голови Новгород-Сіверської райдержадміністрації Неля Чугаєва: «Особисто я його не знала, але те, що людина свідомо пішла захищати нашу Батьківщину, вже є свідченням того, що він наш справжній воїн, наш справжній герой. І ми обов’язково проводитимемо заходи задля його героїзації – встановимо меморіальну дошку на школі і до річниці загибелі організуємо в селі мітинг, покладання квітів. Тепер до нашої сумної картки таких урочистостей додається ще одне ім’я».

Версії щодо загибелі різні. Кажуть, що він загинув і його витягували. Інша версія, яку озвучив воєнком, що він рятував товариша і потрапив під кулю.

Іван Воробей для Новгород-Сіверщини п’ятий загиблий. П’ятий і наймолодший.

Ще статті по темі

Back to top button