Суспільство

Поліцейські розповіли семенівським школярам, як убезпечитися від шахрайств в Інтернеті

Співробітники ювенальної превенції поліції Чернігівщини провели профілактичний безпековий урок на свіжому повітрі для учнів п’ятих та шостих класів семенівської школи №1.

Нині поліцейські Чернігівської області активно проводять інформаційну кампанію серед різних верств населення області – від школярів до пенсіонерів, аби убезпечити громадян від найпоширеніших видів шахрайства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрито групу міжнародних інтернет-шахраїв

Так, для учнів семенівської школи ювенальна превенція організувала та провела захід на свіжому повітрі, темою якого було «Попередження шахрайств».

Поліцейські у зрозумілій формі розказали дітям про види шахрайств та навчили безпечно користуванні Інтернетом. Зокрема, ювенальні поліцейські обговорили конкретні правила безпечних покупок через Інтернет та розповіли як відрізнити шахраїв від добросовісних продавців на сайтах безкоштовних оголошень.

«Поліцейські також застерегли дітей від так званих «телефонних» шахраїв. Справа в тім, що діти зазвичай знають, де батьки зберігають гроші. Цим і користуються шахраї. Зловмисники переконують дітей, що наприклад «тато потрапив у біду і потрібно віддати всі гроші». Шахраї навіть можуть удавати із себе близьких родичів (маму чи бабусю) та попросити продиктувати секретні цифри з банківської картки чи винести з дому заощадження і віддати їх незнайомцю, – говорить керівник ювенальної превенції поліції області Оксана Огненко. – Поліція закликає дітей, в разі будь-якої незрозумілої ситуації одразу телефонувати на лінію «102»».

Під час довірливої бесіди із правоохоронцями школярі поділилися історіями, коли незнайомці телефонували їх родичам і лякали їх нещастями. Спільно з поліцією діти обговорили як правильно діяти в таких ситуаціях.

Поліцейські також закликали підростаюче покоління приділити час своїм старшим родичам і літнім сусідам та розповісти їм, як не потрапити на гачок шахраїв.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button