Суспільство

Поліція Чернігівщини отримала пересувну сучасну криміналістичну лабораторію (Фото)

Пересувна спеціалізована лабораторія оснащена за європейськими стандартами та укомплектована сучасною криміналістичною технікою, вимірювальними приладами.

Вона неабияк буде сприяти  збору слідової інформації та розкриттю злочинів слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області.

– З початку року відбулося 30 виїздів слідчо-оперативних груп на тяжкі, особливо тяжкі та резонансні злочини. Пересувна криміналістична лабораторія – перша на Чернігівщині. Наша область є однією з найбільших за площею в країні, при цьому окремі населені пункти досить віддалені і важкодоступні. Пересувна лабораторія обладнана найсучаснішою технікою, захисними наметами для збереження відповідної слідової картини, оптичним та освітлювальним обладнанням. Також відтепер у нас є квадрокоптер для дистанційної фото-, відеофіксації місцевості, обстановки та обставин події, пошуку людей, предметів на великій відстані та у важкодоступних місцях, – говорить начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Чернігівській області Станіслав Козир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівській міській лікарні №2 передадуть комплекти медичного обладнання

Окрім слідчих та оперативних підрозділів на місці події працюють підрозділи криміналістичного забезпечення. Вони застосовують сучасні можливості для відтворення тієї обстановки, яка слугувала вчиненню злочину, знаходження тих доказів слідової картини, яку неозброєному оку, на жаль, не видно.

Новий автомобіль поліції Чернігівської області обладнаний уніфікованими криміналістичними валізами, в тому числі балістичними, біологічними та трасологічними.

Таке потужне матеріально-технічне забезпечення пересувних криміналістичних лабораторій дозволяє на професійному рівні, оперативно та якісно виконувати покладені на спеціалістів-криміналістів слідчих підрозділів службові завдання  –  техніко-криміналістичного забезпечення розшукових дій, виявлення, фіксації та вилучення слідової інформації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button