Суспільство

Поліція перешкоджає проведенню екзит-полу в окрузі на Чернігівщині. ОНОВЛЕНО (Відео)

Поліцейські перешкоджають проведенню екзит-полу в окрузі № 210. Про це повідомляють активісти ГО «Прозора політика», яка проводить опитування виборців на виході із дільниць.

За словами очевидців, поліцейські намагаються відібрати електронні засоби проведення екзит-полу, безпідставно звинувачують людей, які стоять на виході з дільниць, у намаганні підкупити виборців та звучать заяви про можливе затримання громадських активістів. І така ситуація спостерігається практично на кожній виборчій дільниці округу.

До речі, на дільниці виїжджає керівництво міського відділу поліції, але коментарі журналістам про те, що відбувається, не надає. Наразі активісти позбавлені можливості проводити опитування, натомість вимушені надавати пояснення поліції.

Громадська організація «Прозора політика» проводить опитування громадської думки у виборчому окрузі №210 на законних підставах. 20 липня відповідний лист був наданий Прилуцькому відділу поліції з повідомленням про проведення соціологічного дослідження, відповідно до ст.67 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Організація звернулася до поліції з проханням вжити заходів з охорони порядку з метою недопущення скоєння злочинів, передбачених ст.170 Кримінального кодексу України у вигляді перешкоджання законній діяльності громадських організацій.

Як відомо, екзит-пол – це форма контролю громадськості над чесністю і об’єктивністю виборів. Це відкрите дослідження, що буде показувати, наскільки об’єктивно проводитиметься підрахунок голосів після закриття виборчих дільниць.

В окрузі №210 на позачергових виборах до Верховної Ради України зареєстровано 19 кандидатів, він включає місто Прилуки, Бобровицький, Козелецький, Прилуцький райони

 

Ще статті по темі

Back to top button