Суспільство

Поліція встановлює зухвальців, які вбили лося на Чернігівщині

Незважаючи на внесення тварин до Червоної книги України, браконьєри продовжують відстріл лосів на Чернігівщині. Поліція розслідує обставини незаконного полювання.

2 листопада до поліції звернувся єгер Борзнянського лісгоспу і повідомив, що за селом Омбиш невідомі мисливці застрелили лося. Слідчо-оперативній групі поліції очевидці сказали, що браконьєри підстрелили ще одного, але той встиг утекти.

Спеціалісти встановили, що тварину було вбито свинцевою кулею. При входженні в тушу вона зруйнувалася, уламки не піддаються ідентифікації. Тому встановити, з якої зброї стріляли, неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині вбили червонокнижну тварину (Фото)

Поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання), що карається штрафами, громадськими роботами або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі триває встановлення осіб, причетних до незаконного полювання.

Протягом 2019 року на Чернігівщині браконьєри застрелили чотирьох лосів – в Чернігівському, Ніжинському і Борзнянському районах. За кожним фактом були відкриті кримінальні провадження. Зараз поліція продовжую їх розслідувати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button