Суспільство

Поліція здійснює подвірні обходи селищ, прилеглих до військових складів

Поліцейські ювенальної превенції, дозвільної системи та дільничні офіцери поліції Чернігівщини спілкуються із громадянами, що активно повертаються до своїх помешкань в зоні надзвичайної події поблизу міста Ічня, та в разі потреби надають людям допомогу в межах компетенції поліції.

Поліція збирає та відслідковує інформацію про повернення громадян по всіх населених пунктах в зоні надзвичайної події. Про результати цього моніторингу інформується як керівництво поліції Чернігівщини, так і Національної поліції України.

Зокрема, поліцейські обласного підрозділу ювенальної превенції разом з колегою з Ічнянського відділення поліції, а також з представником районної служби у справах дітей відвідали всі сім’ї з переліку тих, що перебувають у складних життєвих обставинах, а також такі, де дітей виховують опікуни чи піклувальники. Поліцейські перевірили, чи повернулися діти до місць свого мешкання, та які там зараз умови. Також вони докладно проінструктували дітей та дорослих щодо дій в разі виявлення потенційно вибухонебезпечних предметів.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на арсеналі під Ічнею: місцевим почали підключати газ

Також поліція реагує на всі звернення та повідомлення громадян. На ранок 13 жовтня до поліції надійшло 110 звернень громадян, так чи інакше пов’язаних із вибухами на військових складах. 11 повідомлень стосувалися пошкодження будинків, ще 38 повідомлень про виявлення боєприпасів.

Поліцейські перевірили 10 повідомлень про можливі випадки мародерства. Жодне із цих звернень не підтвердилося. Крім того, до поліції не надійшло жодного повідомлення про постраждалих у результаті вибухів на складах.

У взаємодії з підрозділами ДСНС поліцейські активно сприяють вибухотехнічним підрозділам поліції та рятувальників у перевірці території на предмет виявлення боєприпасів та їхніх частин. Крім того, поліція продовжує патрулювання та забезпечує охорону публічного порядку і безпеку громадян в населених пунктів, розташованих у зоні надзвичайної події.

Ще статті по темі

Back to top button